Acum citesti
Silverback prezintă bicicletele fat 2017

Producătorul german Silverback anunță noutățile cu care vine pe piață în 2017 pentru gama de biciclete fat. În primul rând va exista modelul Silverback Scoop Delight echipat în așa fel încât să fie foarte accesibil din punct de vedere al prețului.

silverback scoop fat bike 2017 02

În al doilea rând toate modelele din gamă vor fi echipate cu jante tubeless. Acest lucru vine cu mai multe avantaje. Pe de o parte greutatea bicicletei scade. Însă avantajul cel mai mare este că scapi de pene, cu condiția ca în anvelope să ai introdus lichid autovulcanizant.

silverback scoop fat bike 2017 03

Modelele mai performante din colecția fat, vor fi echipate cu prindere thruaxle pentru roata spate, mai exact cinci modele. Această prindere are beneficiul oferirii unei rigidități mai bune pentru partea din spate a bicicletei.

silverback scoop fat bike 2017 05

Modelul Silverback Single Scoop va dispune inclusiv de furcă din carbon. Avantajul clar este acela al unei greutăți totale mai mici a bicicletei. Însă în plus față de asta bicicleta va beneficia și de rigiditate mai bună. La aceasta se adaugă și faptul că prinderea roții față va fi thruaxle.

silverback scoop fat bike 2017 06

Desigur frânele hidraulice sunt prezente pe toate modelele fat din colecția 2017. În funcție de echipare și preț aceste frâne sunt mai performante și mai ușoare.

silverback scoop fat bike 2017 07

Cadrele noilor biciclete sunt din aluminiu. Însă acesta este mult prelucrat pentru a oferi cea mai mică greutate posibilă. Astfel aliajul utilizat este 6061, iar tehnologia folosita este triple butted.

silverback scoop fat bike 2017 01

Geometria cadrului este actualizata fiind în trend cu noutățile de azi. Avem astfel o înălțime mică de încălecare pentru ca bicicletele să se potrivească și cicliștilor mai mici de înălțime. Țeava head tube a cadrului este compactă pentru a oferi o manevrabilitate mai bună bicicletei. Tot pentru manevrabilitate bună este și unghiul furcii. Acesta are acum o valoare destul de mare de 70,5 grade, o valoare ce duce cu gândul spre geometria clasică și care imprimă bicicletei un caracter sportiv.

silverback scoop fat bike 2017 10

Pe de alta parte spatele este mai „relaxat” și dispune de țevi chain stay de 446 mm lungime. Este o lungime destul de mare care oferă bicicletei stabilitate. Așadar noile biciclete fat 2017 vin cu o parte frontală agilă și un spate stabil. Pentru a vizualiza mai bine am făcut o comparație cu doi dintre cei mai cunoscuți producători, Specialized și Surly. Dacă Specialized este cunoscută pentru obsesia lor pentru performanță sportivă, Surly sunt tradiționali fiind părinții bicicletelor fat și adepții confortului. Din tabelul de mai jos rezultă că Silvarback este undeva la mijloc cu o geometrie pe care o vom testa și noi în curând.

Head angle Chain stay
Silverback 70,5˚ 446 mm
Specialized 70,5 ˚ 455 mm
Surly 68 ˚ 445 mm

Nu în ultimul rând toate modele 2017 vor accepta anvelope mari de 26×4,7. Vei putea astfel folosi până și cele mai noi modele de anvelope de pe piață nemaifiind limitat de lățimea cadrului. La capitolul garanție, toate cadrele sunt aprobate ISO și CEN venind cu garanție pe viață.

silverback scoop fat bike 2017 09

Pentru 2017 Silverback continuă producția de biciclete fat și pentru copii. Acestea sunt dotate cu roți de 20 respectiv 24 inch.

silverback scoop fat bike 2017 04

Prețurile retail pentru bicicletele fat Silverback 2017 variază între 900 și 1000 euro și între 1900 și 2000 euro, TVA inclus. Pentru bicicletele fat pentru copii prețurile sunt între 700 și 850 euro. Bicicletele sunt disponibile în România prin importatorul oficial UV Sport.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 + five =