Acum citesti
Trek lansează Smart Wheel Size – roţi diferite pentru cadre de mărimi diferite

De când au fost introduse pe piaţă cele două standarde de roţi, de 29 şi 27,5 inch, discuţiile despre care mărime este cea mai bună au devenit interminabile. Mulţi susţin că mărimea roţii ţine, în principal, de mărimea ciclistului – dacă eşti mai mare ţi se potriveşte o roată mai mare. Cicliştii mai mici de înălţime beneficiază de mai multe avantaje dacă folosesc roţile de 27.5” care sunt şi mai uşoare şi care permit inclusiv ghidoane instalate mai jos.

Trek Smart Wheel Size 1

Nu cu mult timp în urmă câteva companii au început să ofere aceeaşi bicicletă în variante de roţi de 29 sau 27.5” însă cu cadre de mărimi diferite. Cadrele mai mici primeau roţile mai mici, iar cadrele mai mari roţile de 29 inch. Recent Trek a adoptat aceeaşi tehnică introducând sistemul Smart Wheel Size geometry. Astfel cadrele de 13 şi 15.5” vor fi oferite cu roţi de 27.5 inch, iar de la 17 inch în sus cadrele vor veni dotate cu roţi de 29 inch. Trek speră ca în acest fel să mai reducă din confuziile create atunci când vine vremea sa-ţi iei o nouă bicicletă. Însă această mişcare va fi benefică şi pentru dealeri întrucât vor putea ţine pe stoc mai puţine biciclete. Practic, nu vor trebui să aibă disponibile două colecţii întregi de biciclete, ci o singură colecţie cu două mărimi de roţi în funcţie de mărimea cadrului.

Trek Smart Wheel Size 2

Pentru Trek Marlin, care vine în 7 dimensiuni de cadru, doar cele de 13.5 şi 15.5 inch vor avea roţi de 27.5”, în timp ce mărimile 17.5, 18.5, 19.5, 21.5 şi 23″ vor avea standard roţi de 29 inch. Noul Trek Marlin va fi oferit în variantele 5, 6 şi 7.

Sistemul Smart Wheel Size va fi integrat şi în noul Trek Skye WSD. Skye pare că a primit nişte îmbunătăţiri semnificativă asupra cadrului cum ar fi rutare internă parţială a cablurilor şi o imagine mult mai zveltă.

Vezi Comentarii (4)
  • Pai si cei care vor o anumita dimensiune a rotii, indiferent de dimensiunea cadrului, ce or sa faca?

    Eu de exemplu vreau 27.5 inci rotile la un cadru de 21 inci. Sa inteleg ca unele modele Trek nu mai sunt o optiune pentru cei ca mine?

  • un mare lucru negativ aceste marimi diferite. imi e teama sa nu fie doar marketing, goana dupa profit, preturi umflate si prin asta sa se anuleze singurul lucru care conteaza: placerea de a pedala!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 4 =