Acum citesti
Nicolai Saturn 11: full-suspension pentru XC cu o geometrie aparte

Cei de la Nicolai ne-au demonstrat anul acesta că pot construi biciclete cu geometrii pe care le consideram cel puțin ciudate, mai ales când vine vorba despre unghiul headtube-ului sau al ampatamentului. Unghiuri foarte degajate și distanță între roți foarte mare, pentru o stabilitate care te face să uiți că te dai pe două roți. Nu știu sigur cât succes au avut cu nouă geometrie Geolution însă se pare că aceștia au adoptat-o și pentru modelul lor de Cross Country, Saturn 11.

nicolai-saturn-11-2017-4 nicolai-saturn-11-2017-3Noua bicicletă este ușoară, are o cursă de 105mm pentru cadru și de 120mm pentru furcă, roți de 29 de inch și un cadru din aluminiu care cântărește 2.75 kg cu tot cu amortizor. La cât de masivă pare, greutatea este chiar ridicol de mică. Pentru cross country și maraton, această bicicletă ar trebui să fie perfectă. Chainstay-ul măsoară 446mm, unghiul headtube-ului are o valoare de 67.6 grade, cel al seat tube-ului, de 74.5 grade. Așadar, o bicicletă cu care te poți arunca literalmente în cap… fără să cazi!

nicolai-saturn-11-2017-2 nicolai-saturn-11-2017-1Dacă poți trece peste aspect și peste prețul de achiziție (6.500 euro), atunci te vei alege cu cele promise mai sus, alături de o echipare de top, din care fac parte o furcă Fox Float 29 Factory, un amortizor Fox Float DPS, frâne Magura MT8 carbon cu discuri de 180mm, o transmisie Sram X01 Eagle și diverse componente de la Tune. Toate acestea presupun un full-suspension cu o cursă generos de mare, care cântărește doar 10.5 kg și care nu are un cadru din carbon.

via Nicolai

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three + six =