Acum citesti
Noua echipă Focus-FreeRider a luat naștere cu ocazia a 6 ani de FreeRider

Nu sunt genul de persoană care să se dea în vânt după surprize. Cu atât mai mult când vine vorba de cadouri. Exceptându-le pe acelea pe care le anunț în prealabil sub formă de indiciu: „ce mi-aș dori un nou sistem de transmisie…” Desigur, aceste doleanțe sunt în van, căci costurile sunt mari, iar lumea încearcă să te impresioneze cu lucruri mai degrabă simbolice. Odată ce FreeRider.ro a ajuns la venerabila vârstă de 6 ani, m-am gândit că este cazul să-i fac un cadou mai degrabă lui, decât mie. Și uite așa m-am hotărât să pun pe picioare un plan mai vechi.

DSCF0992

Povestea echipei Focus-FreeRider

Să îți construiești o echipă fără susținere financiară este cam greu. Așadar, a trebuit să mă orientez rapid către un potențial sponsor, iar acela a fost Focus. Decizia a fost destul de simplă: pe FreeRider.ro oricum nu apăreau review-uri la aceste biciclete (și pe parcursul contractului oricum nu vor mai apărea – a fost prima condiție de altfel), iar propunerea lor a fost una greu de refuzat. Prin urmare, am bătut rapid palma și am început să fac selecția de rideri.

Doi dintre ei au fost ușor de găsit, compania mea plăcută din turele de la Câmpulung: Aly Avram (17) cel tânăr care-și dă drumu greu la limbă și Andrei Bănescu (23), cel ce era foarte determinat să aibă un come back în lumea ciclismului. Al 3lea a fost și mai ușor de găsit, cu toate că eram în căutarea unui rider de top: Bogdan Dumitru (19), dovada vie că forțele universului chiar funcționează. Cumva, aveam amândoi nevoie unul de celălalt.

Focus a venit cu un pachet complet de sponsori, Continental, BBB și Muc-Off, iar Shimano a fost foarte deschis la inițiativa noastră. Puțini sponsori? Suficienți, zic eu. Ce rost are să umpli tricourile cu logo-uri? Colecționari de brand-uri nu suntem.

Așadar, odată ce am stabilit că aceasta va fi cadoul pentru 6 ani de FreeRider.ro, ne-am pus pe treabă. Răzvan Jugănaru, în calitate de antrenor, a fost o alegere firească și nu a ezitat să-și pună rapid cunoștiințele în slujba celor trei sportivi, alcătuindu-le un plan de antrenament despre care se spune că ar fi eficient, atâta timp cât este respectat.

A urmat sesiunea foto, pe care am realizat-o bineînțeles în preajma Câmpulungului, în câteva zone pe care le țineam secrete pentru eventuale teste. Fiind destul de greu accesibile, mi-am dat seama că le voi folosi doar pentru fotografiile echipei, așadar ne-am dat toți întâlnire în Lerești și am pornit către punctul de interes, fiind hotărât să dau tot ce-am mai bun din mine, în calitate de fotograf amator. Odată ajunși acolo, băieții au creat multă vâlvă prin sat și au răspuns cu mare drag cetelor de copii ce se strânseseră să ne ceară niște bănuți, părând totodată interesați și de bicicletele de „maxim douăjde milioane”.

DSC_0534
Cu răbdare multă, se rezolvă treburile.

Aceste fotografii vi le punem la dispoziție într-o galerie, mai jos, pe această pagină, alături de filmul din ziua fotografiilor. Nu-ți imagine acțiune pură căci băieții au avut de făcut zeci de treceri până ce am obținut rezultatele dorite. Să știi că nu-i ușor să te plimbi de colo-colo, sus-jos, cât timp are fotograful chef.

Primul concurs la care vom participa va fi Ziua B, din 18 Aprilie, unde ne vom putea face și o idee despre nivelul băieților din echipă. Suntem desigur încrezători, dar partea frumoasă este că pentru primul lor sezon la Focus-FreeRider, nu va pune nimeni nicio presiune pe ei. Într-adevăr, am extins modul relaxat de lucru la FreeRider și pentru echipă. Pentru că nici nu mi-aș putea imagina altfel. Șefii duri, cu pretenții absurde, sunt de domeniul trecutului. Noi aici la FreeRider nu mizăm pe o ierarhie, ci pe libertatea fiecărui angajat de a se exprima liber, așa cum dorește. Astfel, oamenii devin mai creativi și mai simpatici. Asta se întâmplă când lucrezi într-un mediu lipsit de stres.

Cine poate accede la echipă?

Odată lămurite aceste lucruri, trebuie să răspund și altor întrebări pe care le-am primit pe parcurs. Da, primim oameni în echipă, cu mare drag. Însă trebuie să lămurim câteva aspecte de la bun început. Echipa Elite va rămâne neschimbată pentru acest sezon și li se vor putea alătura cei care au cu adevărat performanțe notabile în acest sezon. Ce înseamnă să fii în echipa de Elite? Primești totul cu titlu gratuit, prin urmare nu-ți rămâne decât să te antrenezi corespunzător.

În echipa de amatori însă poate intra oricine care deține o bicicletă Focus sau care dorește să achiziționeze o bicicletă Focus. Dacă ești deja deținător de Focus, va trebui să-ți achiziționezi tricoul de echipă, însă vei primi discount de 20% pentru consumabilele, echipamentele și accesoriile de la Continental, BBB și Muc-Off. Cei care doresc să achiziționeze o bicicletă Focus, vor primi un discount de 10% pentru o valoare de până-n 5.000 de lei. Până-n 10.000 de lei primești un discount de 15%, iar peste 10.000 lei, primești un discount de 20%, din partea importatorului. De asemenea, primești gratuit și tricoul de echipă.

Pe de altă parte, oricine dorește să achiziționeze un astfel de tricou este liber să o facă, însă detaliile despre punctele de vînzare vor fi anunțate cât de curând. Cei care doresc să intre în echipă și vor să achiziționeze o bicicletă Focus, ne pot scrie pe [email protected] sau pe pagina de Facebook a echipei, pentru a primi toate detaliile. De fapt, ne poți scrie pe această adresa pentru orice întrebare ai avea sau și mai simplu, dacă întrebarea este de interes, o poți plasa în rubrica de comentarii de mai jos, astfel încât să fie publică și poate, de ajutor și pentru alții.

După selecțiile din primul an, vom avea categoria Elite, Avansat și Hobby. Fiecare membru va fi îndrumat către o categorie în funcție de rezultate, Și bineînțeles, în funcție de categoria din care face parte, va beneficia de alte facilități puse la dispoziție de către importatorul mărcilor. Momentan, pentru 2015, vom avea categoria Elite, care va rămâne neschimbată și categoria Hobby. Cei care doresc să intre în echipă sunt rugați să participe la minim 4 concursuri/an.

În încheiere, vă spun că mă aflu la dispoziția voastră pentru orice întrebări, ca de obicei. Privim cu fruntea sus către noul sezon și sperăm că putem duce succesul FreeRider.ro, mai departe, către un nou nivel: concursurile de Cross Country.

Dragoș Mitroi
Editor-in-chief FreeRider.ro

Mai jos, filmul din ziua sesiunii foto. Dacă vă întrebați de ce nu merg mai tare băieții, este pentru că au participat la o sesiune foto și nu la un concurs. 🙂

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 − three =