Acum citesti
Noua transmisie Box Components cu 11 pinioane, în versiunea finală

După veștile proaste de săptămâna trecută, în care cei de la Box anunțau că depozitul le-a fost spart și toată marfa sustrasă, astăzi ne bucurăm la aflarea veștii că noul sistem de transmisie cu 11 pinioane este funcțional și gata să intre pe rafturile magazinelor, începând cu luna ianuarie 2017. Ne bucurăm deoarece există alternative, iar componentele celor de la Box le-am putut vedea și testa la Eurobike, iar funcționalitatea este una foarte bună (la testul static, pe bancul de probă).

box-pinioaneNoua transmisie, concepută în California, va avea o casetă cu 11 pinioane, schimbător de pinioane și un shifter. Caseta poate proveni la fel de bine de la Shimano sau de la Sram, e*thirteen, Sunrace sau Hope, atâta timp cât este vorba despre una în formatul 11-46 de dinți.

Schimbătorul de pinioane va avea o cușcă din aluminiu, va cântări 265 de grame și, similar sistemelor Shadow Plus de la Shimano sau Type II de la Sram, va fi dotat cu CamClutch, pentru atenuarea zgomotelor produse la vibrații puternice primite din teren. Prețul este de 200 de euro.

Shifterul va avea o singură padelă, care se acționează foarte facil: apeși în jos pentru a coborî lanțul pe pinioane și spre interior, pentru a-l urca. Inițial mi s-a părut destul de ciudată acționarea, dar cu siguranță, în timp, te obișnuiești. Este construit din aluminiu și carbon, este compatibil cu schimbătoarele de pinioane de la Shimano, iar greutatea este de 120 de grame. Poate să urce câte 4 pinioane o dată și să coboare câte unul singur. Prețul este de 80 de euro.

box-shifterCaseta cu 11 pinioane va fi construită din oțel și aluminiu 7075, va avea un range de 418% și va cântări 480 de grame. Prețul este de 120 de euro.

box-transmisieCei de la Box Components au pregătit o transmisie și pentru bicicletele de downhill, care momentan se află în probe, pe bicicleta lui Mick Hannah, cu un schimbător cu patină scurtă.

box-dh-1Mai multe detalii despre aceasta, urmează.

box-dh-2

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × one =