Acum citesti
Noul Cube AIM 27.5, versiunea 2015

Cube propune noi cadre pentru gama entry-level AIM, atât pentru modelele cu roți de 27.5 cât și pentru cele cu roți de 29 de inch. Odată cu creșterea prețurilor, cei de la Cube au fost nevoiți să schimbe echiparea bicicletelor entry-level, iar în cazul celei de față, se poate observa cel mai bine soluția găsită: cadrul este livrat cu aceleași grafice atractive, chiar și cu cabluri trase prin interior – o noutate pentru un entry-level, însă cu o echipare ce era greu de anticipat: furcă Suntour XCT și sistem de transmisie Shimano Tourney/Altus.

cube-aim-275-2015

Revenind la cadru, acesta este construit din aluminiu 6061, este mai ușor și mai rigid decât al generației anterioare, iar unghiurile acestuia sunt gândite pentru sportivitate. Unghiul headtube-ului de 69 de grade ne relevă însă faptul că bicicleta este setată pentru stabilitate, mai mult decât pentru agilitate, iar unghiul de 73.5 grade al seat tube-ului oferă o poziție bună pentru porțiunile de cățărare.

Din echipare fac parte un set de frâne hidraulice pe disc, Tektro HD-M290 cu discuri de 160mm, o furcă Suntour XCT, un sistem de transmisie Shimano Tourney/Altus cu 3 foi și 8 pinioane (în formatul 12-32) dar și diverse componente construite sub brand-ul Cube. Anvelopele din dotare provin de la Schwalbe, modelul Smart Sam Active, 27.5 x 2.1.

Greutatea furnizată de producător este de aproximativ 14 kg pentru dimensiunea cea mai mică a cadrului, cea de 14 inch. Mai poate fi achiziționată cu cadru de 16, 18 și 20 de inch, la un preț de 2.200 de lei.

via Cube

Vezi Comentarii (8)
  • Tipic pentru cube…folosesc acelasi cadru, probabil destul de scump, de la aim pana la acid sau ltd pro si dupa aia se gandesc de unde sa taie sa scada pretul….politica nefericita pentru ca in cazul noului aim nu prea mai ai ce pastra in afara de cadru, sa si ghidon.

  • Aș fi preferat deraior față top swing și angrenaj cu mai puțin plastic.
    Cadrul nu cred că eate așa scump de produs.
    Și vatiantă pentru roți de 26″.. Gume mai ieftine și ofertă mai mare..

  • Destul de scump pentru categoria de pret. Oricum cube fac cadre foarte bune si destul de ieftine daca le cumperi din germania. Sunt la al 4-lea 🙂

  • Din 2014, Cube, în obsesia lor de a reduce costurile și de a rezista invaziei de Kross-uri, Devroane, Ideal-uri, si alte branduri (de altfel cat se poate de bune) care invadeaza piata germană exact pe acelasi segment de clienti (500 – 700 eur), Cube a mutat incepand cu 2014 producția de cadre în Cambodgia. Prin comparație cei care acum produc in Taiwan sunt branduri care tin la calitate sau macar la imagine.

  • Felt-ul, care este brand premium, produce entry-level-urile tot în Cambodgia. Și ne putem aștepta la din ce în ce mai mulți producători care-și vor reloca producția. Taiwan-ul a devenit scump. De mult chiar.

  • Apple si-a transmis valorile si in lumea bicicletelor, 27.5 vs 26, sunt sigur ca cei 3,81 cm vor face diferenta. E o porcarie, trebuie sa schimbam telefonul si bicicleta in fiecare an. :((((((((

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten + 17 =