Acum citesti
Noul DiamondBack Mission 2015

Iată că nici DiamondBack nu stă cu mâinile în sân și lansează un full-suspension pentru enduro, după aceeași rețetă care între timp a devenit foarte cunoscută: roți de 27.5 inch și suspensii de 160 de mm. Modelul înlocuiește vechiul 26er și are o cursă de 10mm extra pentru furcă și amortizor.

   Diamondback 2014

Montarea unor roți cu un diametru mai mare i-a determinat pe inginerii de la DiamondBack să mute link-ul mai în față, mai jos și să-i dea o formă mai compactă. Asta se traduce printr-o rigiditate mai mare, greutate mai mică și un centru de greutate mai jos plasat. Cadrul construit din aluminiu 6061-T6 este hidroformat și este prevăzut și cu prindere pentru schimbătorul de foi, inclusiv cu posibilitatea a trage cablul prin interiorul cadrului. Am ținut să fac această precizare deoarece în ultima perioadă, tot mai mulți producători renunță la schimbătorul de foi pentru bicicletele de enduro. Chiar și așa, noul Mission 27.5 poate fi utilizat și fără schimbător de foi și vine cu o prindere de chainguide ISCG 05.

©Earl Harper

În ceea ce privește geometria, Mission are un headtube dispus la 66.5 grade și un seat tube, dispus la 73 de grade, cu mențiunea că lungimea chainstay-ului este de 451mm. Modelul de top, în culoarea portocalie, va fi oferit pentru 6.500$ cu un sistem de transmisie Sram X01, amortizoare Fox din gama Kashima și frâne Shimano XT.

O versiune mai ieftină, va fi oferită pentru 3.300$ și va fi echipată cu un schimbător Sram X9 Type 2, un angrenaj Race Face și un sistem de transmisie 1×10. Amortizoarele provin de la Fox, din gama mai ieftină, iar frânele de la Sram, modelul DB5.

©Earl Harper

Nu în ultimul rând trebuie precizat că va exista o versiune și mai ieftină a acestei biciclete. Pentru 2.800$ poți intra în posesia unui Mission echipat cu schimbătoare Shimano SLX, frâne Shimano M447 sau amortizoare Fox din gama Evolution.

©Earl Harper

via DiamondBack

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × five =