Acum citesti
Noul Santa Cruz Highball carbon 2015

Vestilul Highball, bicicleta pentru Cross Country a celor de la Santa Cruz, vine cu o înfățișare nouă pentru 2015, dar și cu un concept modificat de la rădăcină. Inginerii de la Santa Cruz au adoptat soluții menite să facă bicicleta mai agilă, iar prima modificare a fost realizată asupra chainstay-ului, mai scurt acum cu 10mm decât la versiunea precedentă.

 santa-cruz-highball-2

Țeava superioară a cadrului (top tube) este acum mai lungă, compensând cu o pipă ceva mai scurtă, iar diametrul tijei de șa este mai mic, de la 30.9 la 27.2 mm, pentru o mai bună amortizare a șocurilor. Astfel, Santa Cruz se aliniează cu standardele producătorilor renumiți care construiesc biciclete de Cross Country.

Pe lângă versiunea cu roți de 29 de inch, va exista una și cu roți de 27.5 inch, geometria fiind ușor diferită. Spre exemplu, modelul 29er va avea un headtube amplasat la 70.5 grade, pe când modelul 27.5, va avea headtube-ul amplasat la 69 de grade, așadar setat pentru și mai multă stabilitate. Versiunea de top este livrată cu un cadru de carbon, în culori delicioase, așa cum ne-a obișnuit Santa Cruz. De menționat este faptul că va exista și o versiune din aluminiu, al cărei preț (pentru cadru) va porni de la 750$. Cadrul din carbon va costa 1.899$, iar bicicleta completă de la 2.799$.

santa-cruz-highball-1

Greutatea cadrului 29er în versiunea M este de 1.193 g, pe când cea a modelului 27.5 este de 1.172 grame. Cu echipările de top, adică furcă Fox versiunea Kashima, sistemul de transmisie Sram XX1 și roțile Enve, greutatea 29er-ului va fi de doar 8.84 kg, iar cea a modelului 27.5 de 8.74 kg, o diferență deloc mare.

Alte informații pe santacruzbicycles.com.

via Santa Cruz

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seven + 2 =