Acum citesti
Noul Santa Cruz Nomad: joaca s-a terminat!

Nomad este model cu tradiție în gama Santa Cruz, iar mai nou, o bicicletă care te lasă cu gura căscată. Până să te pui la curent cu specificațiile noii biciclete, va trebui să-ți revii după ce o privești îndelung.

santacruz_nomad_2014_1

Aflat deja la a 3a generație, Nomad-ul schimbă definiția conceptului de All Mountain, prin construirea unui cadru din carbon foarte solid, cu o suspensie VPP de 165 de mm.

 santacruz_nomad_2014_2

Furca provine de la RockShox, modelul de vârf Pike RCT3 SoloAir și oferă o cursă de 160mm. Pe spate tronează un amortizor Monarch Plus Deboniar, iar pentru cei mai curajoși dintre voi, există și versiunea mai potentă, Vivid Air RC2.

santacruz_nomad_2014_3

Santa Cruz a optat pentru unghi agresiv al headtube-ului, de 65 de grade, care va oferi stabilitate enormă dar și posibilitatea de a aborda secțiuni de coborâre foarte abrupte. Astfel, se apropie foarte mult de feedback-ul oferit de modelul de downhill, V-10. Și tot de la acest model a fost împrumutat și link-ul superior, îmbunătățind totodată sensibilitatea pe denivelările mici.

santacruz_nomad_2014_4

Un sistem de transmisie Sram X01 sau XX1 (1×11) – în funcție de echipare, se află instalat pe bicicletă.

santacruz_nomad_2014_5

Eficiența la pedalare nu a fost uitată. Pivoții au fost amplasați diferit față de modelul anterior, iar unghiul seat tube-ul este mai drept, pentru a plasa rider-ul deasupra Bottom Bracket-ului.

Nomad, La Parva, Chile, Iago Garay, Dylan Wolksy, Parvaso,

Cablurile sunt trase prin interiorul cadrului. Și cum ne așteptam, nici la culori nu s-au făcut compromisuri: poți achiziționa noul Nomad în negru stealth sau albastru deschis. Cadrul cântărește 2.8 kg cu tot cu amortizor, iar bicicleta completă începând cu 12.3 kg. Ce altceva îți mai poți dori, în afară de 6.599$ pe care să-i cheltui pe această bicicletă?

santacruz_nomad_2014_7

Detalii compelte cât și film de prezentare găsești pe santacruzbicycles.com.santacruz_nomad_2014_8

via Santa Cruz

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 − eight =