Acum citesti
Noul Specialized Demo 8 și alte noutăți pentru 2014

Specialized a prezentat de curând cele mai importante noutăți pentru 2014. Dar poate că cea mai interesantă dintre toate este faptul că americanii nu vor miza în 2014 pe noul segment de biciclete cu roți de 27.5 inch, concentrându-se pe oferirea unei game 29er bogate. Astfel, anul viitor, așteptăm un nou Specialized Epic, noul Camber, noul hardtail Stumpjumper și câteva modificări pentru Demo 8. Mai jos, modelele de top din gamele menționate.

Specialized Demo 8 2014

SpecializedDemoS-WorksCarbon-2014fr

Bicicleta lui Troy Brosnan va avea un cadru neschimbat, dar va beneficia de noul amortizor cu arc Öhlins TTX, care va echipa modelele S-Works Demo 8 și Demo 8 II. De asemenea, amortizorul va fi disponibil și pentru modelul de enduro al producătorului american. Asemenea amoritzorului Cane Creek Double Barrel, și cel de la Öhlins va beneficia de două camere separate care permit reglajul separat al vitezei de compresie și de revenire. Compresia Low Speed va avea 16 trepte, pe când cea High Speed, va avea 3 opțiuni de reglaj. Cei de la Specialized afirmă că aceste reglaje au menirea de a oferi un reglaj fin pentru orice tip de traseu.

Specialized Epic S-Works 2014

SpecializedEpicS-WorksCarbonWorldCup29-2014

Noul Epic va beneficia în continuare de tehnologia Brain, pentru amortizorul de spate, aceasta dovedindu-și eficiența încă din 2003. Noul Brain, pentru 2014, a fost dezvoltat împreună cu cei de la Fox și are 5 trepte de reglaj. Furca, Rock Shox SID WC 29 Brain, va face echipă bună cu amortizorul în ceea ce privește rafinamentul pe traseu.

Dezvoltarea noului cadru a durat mai bine de 2 ani și este realizat din carbon FACT IS 11m și este proiectat pentru utilizarea cu roți de 29 de inch. Va oferi cu o cursă de amortizare de 100 de mm, ca și până în prezent, cu mențiunea că greutatea cadrului este mai mică, iar rigiditatea, mai mare. Cablurile vor fi trase bineînțeles prin interiorul cadrului.

De asemenea nou este conceptul SWAT: Storage, Water, Air și Tools (nu este vizibil în fotografie). Cei de la Specialized au analizat nevoile cicliștilor în cursă și au instalat pe noul Epic mai multe gadget-uri, precum: o trusă mică de scule deasupra amortizorului, o mică presă de lanț în capacul care fixează pipa, o cameră și un cartuș de CO2 în continuarea prinderii pentru bidon. SWAT este oferit doar opțional.

Noul full suspension nu va cântrăi mai mult de 9 kg și va fi disponibil cu sistem de transmisie 1×11 sau 1×10.

Specialized Stumpjumper S-Works 29er 2014

SpecializedStumpjumperHardtailS-WorksCarbon29-2014

Noul hardtail Stumpjumper a fost de asemenea reproiectat pentru anul viitor și va fi construit din carbon FACT IS 11m, cântărind ca urmare 1.050 de grame în dimensiunea M. Va fi echipat cu o furcă Rock Shox SID WC 29 Brain ce va oferi o cursă de 90 mm, iar geometria cadrului a fost modificată, fiind în prezent mai agresivă conform celor de la Specialized. Roata de spate va fi prinsă cu un ax 12×142 mm, iar opțiunea SWAT este disponibilă și pentru acest model.

Specialized Camber S-Works 2014

SpecializedCamberS-WorksCarbon29-2014

Nu în ultimul rând, gama pentru poteci de munte a suferit modificări importante. Noul Camber va avea un control diferit față de modelul precedent, iar cadrul va fi cu 500 de grame mai ușor. Va fi disponibil tot cu roți de 29 de inch, cu cabluri trase prin interior și va fi disponibil cu amortizoare ce oferă o cursă de 110 mm. Cadrul va cântări 2.8 kg, versiunea de carbon, dimensiunea M. Bicicleta va putea fi achiziționată și în versiunea cu cadru din aluminiu.

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − seven =