Acum citesti
Noul Specialized S-Works Epic va avea cadru de 800 g

Deși încă nu a fost prezentată oficial, Specialized Epic S-Works este deja de vânzare pe pagina producătorului și este impresionantă.

După ce noul Epic Pro a fost introdus vara trecută, cu un cadru de doar 900 g și butuc Boost, noul S-Works duce lucruruile mai departe fiind cel mai ușor cadru produs vreodată de companie. Da, mai ușor decât modelul de ciclocros Crux și chiar și decât cel de top de șosea, Tarmac!

Epic Pro a folosit filozofia ”Rider Engineered”, fiecare dimensiune de cadru având tuburi specifice pentru a salva fiecare gram posibil și a oferi tuturor aceiași calitate a rulării. Acest lucru se va regăsi și pe S-Works, doar că se va folosi fibra de carbon FACT 12M în loc de 10M la modelul Pro, greutatea scăzând la 800 g sau chiar mai puțin, în funcție de dimensiunea cadrului.

Modelul de Cupă Mondială echipat cu SRAM Eagle, prezentat mai sus, va avea doar 8.16 kg.

Scăderea de greutate necesită tuburi drepte, astfel că pe downtube se va găsi o protecție pentru ca furca să nu lovească în acesta. În rest, tot exteriorul cadrului e curat, caburile fiind rutate complet intern. Există trei șuruburi de prindere pentru suportul de bidon, acestea permițând montarea bidonului în diverse poziții sau montarea accesoriilor Specialized SWAT.

Vor fi disponibile două modele S-Works: modelul Epic Di2 prezentat la început care va costa 9500 USD și va avea o transmisie Shimano 2×11 XTR Di2 și angrenaj Race Face Next SL și modelul mai ușor S-Works Epic World Cup ce va fi echipat cu SRAM XX1 Eagle. Ambele folosesc o furcă Rockshox SID cu cartuș cu tehnologie BRAIN.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 3 =