Acum citesti
Noul Trek Isospeed Caliber SL face cursele tehnice de XC mult mai line

Trek a lansat două noi biciclete proiectate pentru competiţii XC de înalt nivel, atât cu cadru rigid cât şi cu suspensie. Cum tendinţa în ultima vreme e ca traseele de XC din cupa mondială să devină din ce în ce mai tehnice, competitorii caută biciclete care să amortizeze din obstacolele întâlnite dar în acelaşi timp să rămână cât mai eficiente posibil, fiind vorba totuşi de curse de XC.

Procaliber_9_9_SL_ProfileAstfel, Trek a introdus sistemul lor inteligent IsoSpeed Decoupler şi pe cadrele rigide, întâi pe modelul Boone de ciclocros iar acum pe noul Procaliber SL de XC.

Cadrul noului Procaliber SL include deci sistemul IsoSpeed Decoupler, care modificat pentru a folosi tijă de 31.6 mm şi adaptat utilizării off-road, are acelaşi efect: să producă amortizare în cadru în zona sear-tube în loc de o suspensie clasică. Datorită introducerii unui pivot între top-tube şi seat-tube şi tija de şa, acestea din urmă pot să flexeze 11 mm măsuraţi între şa şi axul din spate. Datorită faptului că poziţia lanţului faţă de seat-stay rămâne neschimbată, eficienţa la pedalare specifică unui cadru rigid rămâne neafectată.

03X0702Conform celor de la Trek, cadrul se îngreunează cu 100 g faţă de Superfly SL, un cadru Procaliber SL de 17.5 cu vopsea şi echipat cântărind 1012 g. De asemenea, ei spun ca atleţii preferă confortul crescut cu 30% al lui Procaliber SL faţă de Superfly SL, în ciuda pierderii de greutate. Trek afirmă chiar că Procaliber SL este cu 70% mai confortabil decât modelele concurenţei.

S6O4193Modelul se vinde atât ca şi cadru cât şi ca bicicletă completă, fiind echipat cu furcă de 100 mm şi cu o geometrie care permite anvelope cu dimensiuni mari şi utilizarea foilor de 36 de dinţi.

S6O4224Folosind noul sistem de management al cablurilor Control Freak, Procaliber poate fi echipat atât cu sisteme mecanice şi electronice de transmise cât şi cu sistem de reglare a tijei de şa cu rutare internă. Un orificiu în partea de jos a cadrului permite prinderea cablurilor interne de cadru pentru a evita zgomotul produs de acestea. Modelul va fi disponibil prin Project One începând cu luna august, la un preţ ce începe de la  2629 $ pentru cadru sau 3679.99 $ pentru modelul 9.7 SL, 4729.99 $ pentru 9.8 SL şi 8399.99 $ pentru 9.9 SL. Cadrul va fi oferit în dimensiuni cuprinse între 15.5′ si 21.5′, modelul de 15.5′ fiind disponibil cu roţi de 27.5, restul fiind echipate cu roţi de 29.

Informaţii preluate de pe www.bikerumour.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 + 8 =