Acum citesti
Noul Yeti SB5.5 C: Trail, enduro și gravity într-o singură bicicletă

Este mai mult decât evident că cei de la Yeti au încercat să construiască full-suspension-ul complet, iar ceea ce a ieșit este noul SB5.5 C. Cu alte cuvinte, s-a încercat crearea unei biciclete de top, care să satisfacă necesitățile mai multor categorii de persoane, care vor să scoată untul din ei și din bicicletă, indiferent dacă este vorba de un traseu simplu sau unul foarte dificil. Evident, nu a fost o treabă prea ușoară.

yeti-sb55-1Pentru că se bazează pe un set de roți de 29 de inch, celor de la Yeti le-a fost cu atât mai greu să construiască o bicicletă agilă. În acest sens, au optat pentru un chainstay cu o lungime de 437mm, care, între noi fie vorba, nu revoluționează cu nimic segmentul, însă pentru un full cu o cursă de 140mm este un pas curajos înainte. Furca, ce oferă o cursă de 160mm, se împerechează cu un ehadtube amplasat la 66.5 grade, o valoare mult mai mică decât în cazul unei biciclete de all-mountain, dar mult mai apropiată de un de enduro.

yeti-sb55-2
Un cadru cu finisaje perfecte.

Suspensia, botezată Switch Infinity, funcționează după un cu totul alt principiu decât în cazul VPP-ului sau DW-Link-ului, partea de jos a triunghiul posterior lucrând și pe înălțime pe măsură ce suspensia se comprimă. Prinderea constă în doi cilindri liniari de la Fox, iar acest tip de suspensie ar urma să furnizeze una dintre cele mai active suspensii de pe piață, în acest moment. Merită să arunci un ochi peste filmul explicativ de mai jos, pentru a vedea exact cum funcționează:

În rest, bicicleta are cablurile integrate prin cadru, protecții din cauciuc integrate, standard Boost pentru prinderea roții de sptae, furcă Boost (ambele pentru a oferi o rigiditate mai mare roții de 29 de inch) și prindere ISCG05 pentru chainstay, în cazul în care urmează să-ți montezi unul.

yeti-sb55-3yeti-sb55-4Vor exista trei niveluri distincte de echipare, cu Sram GX, Sram X01 sau Shimano XTR, versiunea de bază cu GX fiind oferită pentru 5.699$, iar cea de top, cu Shimano XTR, pentru 10.599$. În Europa, singura versiunea disponibilă va fi cea cu echipare Sram X01, oferită pentru 8.990 de euro.

yeti-sb55-5via Yeti

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × four =