Acum citesti
Noutăți Cube în 2014

noutati_eurobike

Cube vine cu o serie de noutăți pentru 2014, dintre care se remarcă noul Stereo, dar și noua gamă Fritzz. Totodată, modelele hybrid au fost în atenția vizitatorilor Eurobike, cei de la Cube lansând diverse modele de biciclete electrice de munte pentru sezonul viitor. Pentru triatlon, Cube au lansat noul Aerium, foarte atractiv prin prisma performanțelor și a tehnologiei utilizate.

Cube Stereo Super HPC SLT 29 2014

cube_stereo_super_hpc_2014_1

Noul full suspension cu cadru din carbon și roți de 29 de inch, va cântări mai puțin de 10 kg, în condițiile în care cadrul cu tot cu amortizor, va pune pe cântar aproximativ 2.1 kg. În gama Stereo vor exista de asemenea versiuni și cu cadru din aluminiu, mult mai atrăgătoare din punct de vedere al prețului de achiziție. Stereo Super HPC SLT se numără de altfel printre cele mai ușoare biciclete de all mountain 29er din lume. O versiune cu roți de 27.5 inch și suspensii de 160 de mm este de asemenea disponibilă.

Gama Stereo va include și alte două versiuni hibrid, cu suspensii de 120 sau 140 de mm, dotate cu motoare Bosch pentru a-i susține la pedalat pe cei care vor să depună mai puțin efort, pe distanțe mai lungi.

Cube Fritzz 160 și 180 2014

cube_fritzz_160_2014

Gama Fritzz a fost de asemenea revizuită și este disponibilă în două versiuni, cu suspensii de 160, respectiv 180 de mm. Dacă modelul cu suspensii de 160 de mm este dedicat traseelor de enduro și este echipat cu roți de 27.5 inch, cel cu suspensii de 180 de mm va fi dedicat iubitorilor de freeride și va rula pe roți de 26 de inch, fără însă a utiliza un amortizor cu arc. Cele două cadre promit a fi foarte stabile și rezistente în principal la abuzuri, iar împreună cu amortizor Fox Float-X, nu cântăresc mai mult de 3 kg. La fel ca și în cazul gamei Stereo, vor exista modele cu echipări variate, în funcție de bugetul celor dispuși să achiziționezi o astfel de bicicletă.

Cube Aerium 2014

cube_aerium_2014

Noua gamă pentru triatlon, Aerium, a fost reproiectată, fiind în prezent mai aerodinamică ca niciodată. Cu această specificație în minte, inginerii de la Cube au apelat la diverse soluții pentru a ascunde cât mai bine diverse componente ce ar putea influența neagativ aerodinamica bicicletei. Astfel, toate cablurile se află trase prin interiorul cadrului, alături de acumulatorul schimbătoarelor electronice. Modelul de top va beneficia de un sistem de transmisie 2×11, Shimano Dura Ace Di2.

Cube AIM 2014

cube_aim_29er_2014

Cea mai cunoscută gamă a celor de la Cube va conține ca și până în prezent, modele cu roți de 26, respectiv 29 de inch, cu frâne V-Brake sau frâne hidraulice pe disc. Ce s-a schimbat este doar aspectul, cadrele și geometria fiind aceleași din anii anteriori. Din păcate, gama AIM încă nu a scăpat de schimbătoarele Alivio de generație veche, toate fiind dotate cu un sistem de transmisie 3×8.

Nu în ultimul rând, cei de la Cube au precizat că prețurile pentru România vor fi cu 3-5% mai mici decât în 2013.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 3 =