Acum citesti
Nukeproof Mega 275 al lui Sam Hill

Australianul Sam Hill, originar din Perth, și-a construit o carieră de succes în downhill, însă acum, la 31 de ani, acesta a decis că enduro este disciplina în care va dori să-și arate măiestria și talentul.

nukeproof-mega-sam-hill-1Bicicleta pe care acesta concurează este un Nukeproof Mega 275, iar dacă te întrebi de ce are acest aspect, află că este o ediție care aduce un omagiu legendei Grave Digger, cunoscut din lumea sporturilor cu motor. Mai precis, a Monster Truck-urilor.

nukeproof-mega-sam-hill-2Nukeproof-ul rulează pe roți de 27.5 inch și este un full-suspension cu o construcție Horst Link, care asigură o cursă de 160mm. Nu vei vedea carbon, cabluri trase prin interior, filp-chip-uri sau standarde boost pe acest cadru, căci cei de la Nukeproof s-au axat pe construirea unei biciclete extrem de durabile, rezistente, care să ofere performanțe de top la un preț rezonabil. Iar rețeta pare să fi fost de succes, căci Nukeproof s-a clasat în top 10 în cadrul Enduro World Series.

nukeproof-mega-sam-hill-3Mai mult decât atât, în ciuda bănuielilor, Sam Hill nu pedalează pe un cadru L, care să-i ofere o maximă stabilitate pe traseu, ci pe un M cu un reach de 435mm și un headtube amplasat la 65 de grade. Nici chainstay-ul nu este foarte lung cu aceeași 435 de mm, iar Sam Hill a menționat că uneori mai modifică poziția pipei prin mutarea distanțierelor, schimbând astfel punctul de presiune pe roata de față.

nukeproof-mega-sam-hill-4În ceea ce privește amortizoarele, pe Nukeproof-ul lui Sam Hill se află instalate o furcă Rock Shox Lyrik RCT3 cu o cursă de 160mm și un amortizor Monarch Plus RC3. Sam folosește o presiune mai mare în amortizoare, spre exemplu în furcă aflându-se 95 de psi, iar în amortizor, 215 psi, în condițiile în care Sam cântărește doar 72 de kg.

nukeproof-mega-sam-hill-5
Geniale: protecțiile pentru degete, asemenea celor întâlnite la motociclete.

Anul viitor îl vom vedea pe Sam Hill la toate cursele din cadrul Enduro World Series, așadar, fiți pe fază!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × four =