Acum citesti
Open One: 29er-ul cu un cadru de doar 796 de grame

Open Cycles este o companie tânără dar cât se poate de ambițioasă. De fapt, își doresc atât de mult să atragă atenția publicului, încât au reușit să construiască un cadru de 29er, care în forma actuală, în dimensiunea L, cântărește doar 796 de grame. Producătorul a precizat că această valoare s-ar mai putea schimba până ce cadrul va atinge forma finală, dar în principiu greutatea sa va rămâne de sub 850 de grame.

open_cycles_1

Finisajele sunt de excepție așa cum singur poți constata din fotografii, seat stay-urile cadrului sunt ușor curbate și foarte subțiri, iar chain stay-ul are o formă care aduce aminte de full suspension-uri, deoarece țeava dintre drop-out și Bottom Bracket nu este perfect dreaptă ci ușor curbată în jos. Seat tube-ul are o formă conică, fiind mai gros în preajma BB-ului, iar țevile triunghiului frontal al cadrului au o formă trapeziodală pentru o și mai mare rigiditate. În fond, cei de la Open Cycles și-au dorit să creeze un cadru cât mai rigid, dar cu o greutate cât mai mică, ceea ce nu este deloc o misiune simplă, pentru niciun producător.

open_cycles_2

Cadrele vor fi constuite în Germania, iar prețul va fi de 4.200 de euro. Open Cycles admit că nu este un cadru ieftin, dar subliniază că nu este un cadru pentru oricine. Iar atât timp cât greutatea și rigiditatea sunt la nivel de top și greu de depășit de orice alt producător, prețul pare justificat.

open_cycles_3

via Open Cycles

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 + six =