Acum citesti
Primăria din Timișoara vrea să interzică mersul pe bicicletă în centrul orașului

Decizia a venit în urma faptului că bicicliștii circulă cu viteză prin centrul orașului, riscând să accidenteze cetățenii aflați în zonă. Este vorba despre Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, precum şi de străzile Mărăşeşti şi Alba Iulia. Acestea sunt zone de interes turistic, unde au loc evenimente cultural-artistice, prin urmare tranzitul bicicliștilor ar putea obstrucționa circulația pietonală și desfășurarea în bune condiții a manifestărilor respective.

biciclete_timisoara

Amenzile pentru bicicliștii care ar urma să ignore interdicțiile menționate mai sus, vor fi curpinse între 100 și 200 de lei. Proiectul a fost elaborat de Poliția Locală Timișoară, la inițiativa primarului Nicolae Robu, iar ultimul cuvânt de spus înainte de adoptarea proiectului, îl vor avea consilierii locali.

via Tion.ro
foto: tion.ro

Vezi Comentarii (7)
  • Sa traga doua dungi, sa faca drum si pentru biciclete. Si sa dea amenzi la toti ciclistii care nu au sonerie, ca in tarile civilizate.

  • As putea sa inteleg interzicerea in cele doua piete, nu e nimic rau in a pastra cateva locuri strict pietonale, dar de ce interzici pe doua strazi unde e oricum plin de masini?
    In plus, motivarea asta e mereu de cacao, unii soferi merg cu viteza, hai sa interzicem masinile. Stupid si limitat ca viziune.

  • Anul trecut am fost in Sibiu si am vazut cu câta inconstienta se circula cu bicicleta in centru. In centru se merge cu maxim 10km/h. Eu sunt de 2 ani afara si iei amenda serioasa daca sperii pietonii, zilnic fac 30-50km asa ca stiu ce vorbesc.

  • Sunt de acord cu Sorin. Viziune zero. Oamenii/”edilii” ar trebui sa mai viziteze si alte tari pe care le consideram mai dezvoltate. Poate ar fi interesant sa vada in Germania zone pietonale unde au acces inclusiv masinile (acces, nu si prioritate). Cred ca ar fi mai de interes impunerea si aplicarea unor reguli mai stricte. Tot platim si pe politistul comunitar din banii nostri. Nu cred ca e logic si corect sa impunem reguli pentru toti ca urmarea unor exceptii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × three =