Acum citesti
Primele schimbătoare hidraulice din lume: Acros A-GE


Premieră absolută pentru piața componentelor dedicate bicicletelor de munte: Acros lansează la Sea Otter, primele schimbătoare hidraulice din lume! Sistemul este compus din schimbătorul de foi, schimbătorul de pinioane și manetele cu ajutorul cărora schimbi vitezele.



Cablurile au fost astfel înlocuite de un lichid care va fi responsabil pentru transmiterea impulsului din manetă catre schimbător. Avantajele sunt mai mult decât evidente: acționare foarte ușoară, întreținere minimă dar și greutate scăzută. Pentru că noul sistem Acros A-GE cântărește cu 175 de grame mai puțin decât componentele similare din gama actuală Shimano XTR!


În plus, sistemul renunță la utilizarea a două padele pentru schimbarea vitezelor în detrimentul uneia singure, făcând astfel schimbările mult mai simplu de acționat. La fiecare acționare a padelei, un ventil se deschide pentru a permite lichidului să circule pe unul dintre cele două cabluri care sunt conectate la manetă, mișcând astfel schimbătorul în direcția potrivită.


Detalii ale acestui sistem:


Manetă schimbător: 64.85 grame
Schimbător pinioaner: 159.84 grame
Schimbător foir: 79.15 grame
Cablu și lichid: 28 grame (medie)


Prețul întregului sistem Acros A-GE va fi de 1.600 de euro.



via Acros


Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × five =