Acum citesti
Marca cehească Favorit a renăscut sub o formă modernă

Favorit_Czech-made_custom-carbon-urban-commuter-bikes_Aviator-Bigboss-cobblesMarca cehă de biciclete Favorit a fost înființată în 1922 când singura opțiune pentru cadre era oțelul, pentru mulți ani producând de la biciclete de competiție până la biciclete super rezistente de oraș. Compania însă nu a făcut față concurenței de pe piață, acest lucru schimbându-se în 2015 când noii proprietari au început să producă biciclete scumpe din carbon pentru clientelă cu o stare materială foarte bună și care era nostalgică după bicicletele tinereții. În acest moment Favorit are în gamă patru biciclete de oraș cu cadre din carbon fabricate în Cehia, cu transmisie pe curea, detalii interesante și piese în marea lor majoritate europene.

Favorit_Czech-made_custom-carbon-urban-commuter-bikes_Aviator-ridingÎn anii 50 modelele Favorit F1 Special au câștigat mai multe etape de Cupă Mondială și la Olimpiade, precum și multe alte curse internaționale mai mici. Spre sfârșitul anilor 70 Favorit ajunsese la peste 1 milion de biciclete produse, ba chiar a produs primele biciclete cu transmise pe curea cu zeci de ani înainte de apariția sitemului actual de la Gates. Azi compania încearcă să reintre pe piață cu idei la fel de vizionare.

Favorit_Czech-made_custom-carbon-urban-commuter-bikes_Bigboss-seatstaysCele patru modele cu care doresc să facă asta se numesc Cronos, Bigboss, Aviator și Diamante. Fiecare dintre ele are la bază același cadru cu transmisie pe curea, dar construit cu caracter diferit pentru tipurile potrivite de utilizare, toate însă având același preț. Bicicletele sunt construite cu tuburi, folosind carbonul dar și componente din aluminiu în zona monoblocului, coroanei furcii și a dropout-urilor. Astfel, aspectul bicicletelor este foarte clasic și aduce aminte de vechile modele din oțel, dar cu o greutate mult mai mică, rigiditate mult mai mare, oferind totuși și un pic din confortul oțelului clasic. Cadrele rezultate sunt destul de ușoare (1100-1400 g) rezultând biciclete cu o greutate destul de mică, între 9 și 12 kg cu toate accesoriile montate.

Favorit_Czech-made_custom-carbon-urban-commuter-bikes_Cronos-front-endConceptul din spatele celor patru modele este că fiecare ciclist merită o bicicletă arătoasă, distractivă și fiabilă pentru oraș. Iar cu toată această tradiție în spate, cicliștii au acum ocazia să pedaleze pe o bicicletă de top fabircată în inima Europei Centrale!

Favorit_Czech-made_custom-carbon-urban-commuter-bikes_Cronos-greenCronos oferă un aspect modern de city bike cu un ghidon drept de lungime medie care face față aglomerației din oraș și chiar unor poteci în jurul acestuia, lăsând o mare libertate utilizatorului în ceea ce privește terenul de utilizare.

Favorit_Czech-made_custom-carbon-urban-commuter-bikes_Bigboss-blueBigboss are ghidon dropbar cu o poziție mai joasă, fiind proiectată pentru cei ce caută un aspect de cursieră clasică. Ei numesc bicicleta ca fiind ”cea rapidă”.

Favorit_Czech-made_custom-carbon-urban-commuter-bikes_Aviator-whiteAviator este bicicleta de oraș clasică, având un aspect elegant cu ghidon cu backsweep, poziție dreaptă, aripi complete și portbagaj în spate.

Favorit_Czech-made_custom-carbon-urban-commuter-bikes_Diamate-redDiamante adaugă un nou tub în triunghiul față pentru a oferi spațiu între picioare și un ghidon foarte ridicat pentru o poziție extrem de confortabilă.

Favorit_Czech-made_custom-carbon-urban-commuter-bikes_Cronos-front-lightFolosind transmisia pe curea, toate bicicletele au butuci cu viteze interne. Standard ele vin cu butuc Alfine mecanic, dar pot fi comandate și cu versiunea electronică Di2. Toate bicicletele au frâne pe disc, anvelope rezistente la pană fabricate în Cehia și un claxon electronic. De asemenea, ele sunt echipate cu sistem adaptiv cu senzori de iluminat cu LED atât pentru zi cât și pentru vizibilitate noaptea, alimentat de la dinamul din butucul din față, toate cablurile fiind rutate intern.

Favorit_Czech-made_custom-carbon-urban-commuter-bikes_Aviator-seatmastBicicletele au de asemenea tije de șa integrate, grip-uri din piele naturală și șei tot din piele cu șine din titan, disponibile în trei lățimi diferite. În afară de cadru și furcă, și alte componente cum ar fi pipele cu formă unică, tijele de șa și chiar jantele sunt fabricate de Favorit în uzina din Rokycany, Cehia.

Favorit_Czech-made_custom-carbon-urban-commuter-bikes_Aviator-stemFiecare bicicletă este disponibilă în culorile albastru sau verde metalizat, roșu perlat sau alb, prețul cu transmise mecanică Alfine 11 fiind de 2990 Euro pentru orice model. Pentru a beneficia de transmisia electronică Di2 se mai adaugă 1000 Euro. Prețurile includ taxele și bicicletele pot fi expediate oriunde în Europa. Bicicletele sunt construite doar la comandă așa că Favorit se asigură că fiecare client primește o bicicletă unică și potrivită pentru el. Cadrele pot fi chiar personalizate cu numele proprietarului pe plăcuța cu seria gravată cu laser. Termenul de livrare variază în funcție de numărul comenzilor dar în mod normal este între 2-4 luni.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului!

Informații de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seven − 2 =