Acum citesti
Rocky Mountain Element 2017: reînvierea unui clasic

Cumva doar mie mi se pare că această bicicletă arată fenomenal? Sau împărțiți și voi aceeași părere cu mine? Element este un model de bază în gama Rocky Mountain, de mai bine de 20 de ani, iar în cadrul EuroBike Media Days canadienii au prezentat noul model. Înainte să încep prezentarea totuși mai am o întrebare: coolness factor-ul pe care-l atinge Rocky Mountain în ultima perioadă depășește foarte mulți concurenți sau tot așa, doar mi se pare mie?

rocky-mountain-element-2016-2Element-ul va rămâne aceeași bicicletă de Cross Country, însă pentru că vremurile s-au schimbat, desigur și geometria sau alte specificații au avut de suferit. Altfel spus, Element se adaptează vremurilor mderne. Așadar, toate modelele vor avea o cursă mai mare, de 120mm pentru furcă (sau 130mm în versinea Rally-Edition) și de 100mm pentru cadru (de la 90mm). Vor fi pregătite pentru schimbătoarele electronice de la Shimano, vor fi construite din carbon și vor fi livrate și în versiunea XXL. Faptul că poate găzdui o tijă de șa reglabilă este de la sine înțeles.

rocky-mountain-element-2016-1În ceea ce privește unghiurile, headtube-ului poate fi modificat de la 70 la 69 de grade, valori relativ mari pentru geometria modernă a zilelor noastre, iar unghiul seat tube-ului poate fi de asemenea reglat între 74.5 și 75.5 grade. Bascula va avea o lungime de 438mm. În ceea ce privește suspensia spate, aceasta va fi dotată cu un Smoothlink de dimensiuni medii, care controlează amortizorul reglat pentru fiecare dimensiune de cadru în parte, dat fiind faptul că greutatea rider-ului va fi diferită.

rocky-mountain-element-2016-3
Cadrul cântărește 2.250 de grame și oferă spațiu pentru două bidoane.

Roata de spate urmează a fi prinsă cu ajutorul unui ax boost, de 12x148mm, a cărui greutate nu va depăși 35 de grame. Și pentru că tot suntem la capitolul roată de spate, construcția cadrului va permite instalarea unei anvelope de maxim 2.35 inch.

rocky-mountain-element-2016-4Bicicleta va fi disponibilă în 5 versiuni de echipare, toate cu cadru din carbon: 930, 950, 970, 990 și 999, ca variantă de top. Prețurile nu au fost momentan anunțate.

via MTB News

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × five =