Acum citesti
Rocky Mountain Suzi Q: primul fatbike cu roată de 27.5 inch pentru competiții

Până în prezent, Fat Bike-urile rulau nestingherite pe roți de 26 de inch, dar iată că au apărut cei de la Rocky Mountain care vin cu o nouă propunere: roata de 27.5 inch combinată cu o anvelopă a cărei lățime poate ajunge chiar și la 4.2 inch. Nebunie? Poate că da, mai ales că vorbim despre un segment care a prin mai mult peste Ocean decât în Europa. Dacă mai punem la socoteală și faptul că va avea un cadru și o furcă construite din carbon, e clar că vorbim despre un high-end cu un preț pe măsură. Cei pasionați deci dar fără bugete considerabile de investit, pot doar să privească.

rocky-mountain-suzi-q-2017-3 rocky-mountain-suzi-q-2017-2 rocky-mountain-suzi-q-2017-1Ai în față de fapt, primul Fat Bike construit pentru cursele de… Fat Bike! Nu este vorba de greutatea redusă oferită de cadru și furcă, însă factorul Q al pedalierului este mai îngust, fiind aproape de cel al unei biciclete normale. Cu alte cuvinte, nu mai stai foarte crăcănat pe bicicletă când pedalezi, poziția fiind una mai aproape de ergonomia cu care erai obișnuit de la bicicleta ta cu roți standard. Vorbim așadar despre un Q-Factor de 192mm, cu 20mm mai îngust decât cel al bicicletelor Fat construite până în prezent.

rocky-mountain-suzi-q-2017-4 rocky-mountain-suzi-q-2017-5 rocky-mountain-suzi-q-2017-6Bicicleta va fi disponibilă și în versiunea cu cadru din aluminiu, dar astfel nu-și mai poate ține promosiunea de a oferi o greutate extrem de redusă. Pentru cei cu adevărat excentrici, această bicicletă este pregătită pentru transmisiile electronice, tot ce le rămâne acestora fiind să cumpere respectivul agregat Ai la dispoziție două prinderi pentru bidoane, poți instala furcă rigidă sau cu amortizor (la un Sag setat la 20%, geometria își păstrează caracteristicile), iar cadrul este optimizat pentru transmisiile cu o singură foaie. Prețul nu a fost momentan făcut public, dar dacă analizezi un pic informațiile de mai sus, mai ales dacă privești spre modelul de top dotat cu drâne Shimano XTR, roți DT Swiss sau angrenaj din carbon, este clar ca o zi de primăvară că acesta va sări lejer de 4.000 de euro.

via Rocky Mountain

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × four =