Acum citesti
Rodriguez Bandito – cursieră din oțel pe disc extrem de ușoară

Rodriguez-bikes-bandito-light-weight-steel-disc-32c-tire-3Cei de la Rodriguez Bikes doresc să readucă oțelul în atenția pasionaților de biciclete super performante, dovedind că o cursieră din oțel, chiar și cu frână pe disc, nu trebuie să fie grea. Mai mult, ea acceptă anvelope până la 35 mm, ceea ce o face deosebit de versatilă. Rezultatul e o bicicletă cu cadru din oțel, furca din carbon, frâne pe disc și anvelope late cu o greutate de doar 7.2 kg!

Rodriguez-bikes-bandito-light-weight-steel-disc-32c-tire-4Rodriguez-bikes-bandito-light-weight-steel-disc-32c-tire-7Pentru a ajunge la o greutate la nivelul sau chiar sub unele modele de carbon, Rodriguez și-au concentrat atenția asupra head tube-ului și a zonei monoblocului unde au reușit să reducă din greutate. În acest scop Bandito are monobloc filetat de 68 mm și headtube drept clasic de 1 1/8. De asemenea, folosește pentru prinderea roților QR-uri normale. Frâna spate este însă prinsă de un suport în standardul modern flat mount.

Rodriguez-bikes-bandito-light-weight-steel-disc-32c-tire-2Împreună cu o furcă Ritchey din carbon care acceptă de asemenea anvelope de 35 mm la fel cu cadrul, bicicleta vine echipată însă cu anvelope de 28 sau 32 mm.

Rodriguez-bikes-bandito-light-weight-steel-disc-32c-tire-1Rodriguez-bikes-bandito-light-weight-steel-disc-32c-tire-6În imagini este prezentată versiunea cea mai ușoară și mai scumpă, echipată cu componente SRAM Red și cu anvelope Compass de 32 mm, prețul fiind de 10.999 USD! Modelul Pro este considerabil mai ieftin, la doar 4.599 USD în timp ce modelul Elite se poziționează la mijloc cu prețul de 7.999 USD și o greutate de 8.2 kg. Toate modelele sunt disponibile cu vopsea și chiar cu geometrie personalizată, la un preț suplimentar de 200 USD pentru geometrie. Cadrul este disponibil și separat la prețul de 1.999 USD.

Pentru mai multe informații accesați pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight + ten =