Acum citesti
Rose a prezentat două noi modele pentru 2017 și câteva update-uri

Root Miller și The Granite Chief sunt cele două piese rezistență cu care Rose va concura în 2017 în segmentul full-suspension-urilor. Două biciclete cu o cursă mare a amortizoarelor și suficiente rezerve, dar cu destinații diferite. Soul Fire, anunțată în martie, este cea mai capabilă dintre full-uri, așa cum vei putea citi în continuare, însă nu reprezintă o lansare atât de recentă precum primele două mai sus numite.

stand-eurobike
Un stand aerisit, unde poți admira bicicletele în tihnă.

Înante de toate însă trebuie menționat faptul că standul celor de la Rose a primit premiul pentru cel mai atractiv de la Eurobike, din partea publicației MTB News: cu bicicletele dispuse aerisit, oricine a putet să le admire în liniște, în toată splendoarea acestora.

Revenind la biciclete, voi începe cu Root Miller, un 29er pentru poteci agresive, care acum suportă și roți în formatul 27plus. Așadar, setul de roți poate fi înlocuit oricând, pentru a transforma 29er-ul într-o bicicletă cu mult mai multă aderență.

rose-root-miller-2017
Poza din outdoor cu Root Miller arată mult mai bine.

Suspensiile de 140mm asigură stabilitate pe orice tip de traseu montan, exceptându-le desigur pe cele cu adevărat extreme, iar geometria primește 15mm extra de reach, totul combinat cu o pipă mai scurtă. Totodată, unghiul headtube-ului este mai relaxat cu 1.5 grade, iar axul de spate este de tip boost. Lat, deci.

root-miller-1
Cabluri trase prin interior, elegant.

Granite Chief este un full cu suspensii de 150mm și în ciuda faptului că cei de la Rose nu o numesc neapărat o bicicletă de enduro, aceasta ar putea fi fără probleme. Angrenajul este plasat mai jos pentru o mai bună stabilitate, reach-ul mai mare și bineînțeles, unghiul headtube-ului mai relaxat, aceeași rețetă ca la Root Miller.

thumb_93632_w1600h900__1467370458
150mm de suspensie pe un cadru elegant și curat.

Cei care doresc să utilizeze un schimbător de foi au la dispoziție o prindere specifică, din ce în ce mai rară în zilele noastre, iar cablurile pot fi trase foarte facil prin interiorul cadrului.

granite-chief-1
Un ax lat de 148mm. Cât suspensia, aproape. 🙂

Nu în ultimul rând, trebuie să menționez modelul Soul Fire, cu o cursă uriașă de 190mm pentru cadru, respectiv 180mm pentru furcă. Aceasta este o bicicletă de freeride în adevăratul sens al cuvântului, însă cu o greutate relativ mică, deloc de neglijat și cu un amortizor montat pe cadru ce nu necesită arc.

ROSE_SoulFireLink-ul este uriaș, sugerând că bicicleta este gata să încaseze orice abuz, pe orice fel de teren. Soluția ideală când dorești să abordezi orice fel de traseu. Iar când spun orice fel, mă refer inclusiv la cele de downhill.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nine − 7 =