Acum citesti
Roţi senzaţional de uşoare pentru MTB de la Spada

Spado-Rapido-XX-Bike-2Ce pasionat nu îşi doreşte un MTB uşor, atât de uşor încât toată lumea să vrea să îl ia în mână să se convingă, dar cu care să poată să îşi dea drumul fără reţineri pe cele mai tehnice trail-uri…. Cadrul este elementul de bază, urmând roţile. Un set de roţi uşoare şi rezistente sunt cheia succesului!

Spada Carbon Rapido XX vor face orice weight weenie să plângă… dar Spada mai are şi alte modele mai accesibile…

Spada_rapido_xx_carbon-600x433Modelul Rapido XX are totuşi o limită de greutate de 85 kg pentru ciclist… Dar greutatea este între 1210 (pentru 27.5) şi 1250 g (pentru 29), janta are un profil de 30 mm iar lăţimea internă a jantei este de 24 mm. Preţul este pe măsură, la 1959 USD, dar… pentru un pasionat gramele astea în rotaţie merită fiecare bănuţ… Jantele sunt din carbon 3k t800, butucii au o greutate de 123, respectiv 238 g, sunt compatibile cu pinioane Shimano sau SRAM, la cerere fiind livrate cu casetă Shimano XD. Sunt disponibile şi pentru Lefty.

Spada-Rapido-SLPentru cei mai grei sau cu buget mai redus, există şi varianta „grea” de 1440 g, Rapido SL, la un preţ de doar 1005 USD, aproape jumătate din preţul celor de carbon. Sunt disponibile şi colorate în verde şi există în toate trei dimensiunile standard, 26, 26.5 şi 29. Limita de greutate este de 95 kg, jantele sunt din aluminiu 6082 şi au găuri efectuate în unghiul potrivit pentru a nu tensiona spiţele aero, au 32 de spiţe fiecare roată, aceiaşi butuci uşori ca şi modelul XX şi aceleaşi opţiuni.

Spada-Tananai-600x390Pentru cei care au nevoie de roţi pentru discipline mai agresive, există modelul Tananai Enduro care la preţul de 1005 USD are o greutate egală cu unele roţi uşoare de XC: 1660 g, fiind disponibile în toate trei dimensiunile şi cu diverse opţiuni de ax thru (de 12 mm grosime pe faţă şi de 135/142/150 mm lăţime pe spate). Limita de greutate pentru ciclist este de 100 kg. Jantele sunt late de 25 mm intern şi 29 mm în exterior. Butucii sunt cu rulmenţi supradimensionaţi şi sunt disponibili pentru Shimano/SRAM inclusiv XD şi pentru Lefty.

Mai multe informaţii găsiţi pe pagina producătorului.

Sursa: bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (3)
  • BikeRumor zice asa: „the tubeless-ready wheels are compatible with Shimano and SRAM XD cassettes as well as Lefty forks”. Voi de unde ati scos’o pe asta: „la cerere fiind livrate cu casetă Shimano XD” ?

    BikeRumor mai zice ca: „both versions come in 26, (yup), 27.5, and 29er diameters”, iar voi spuneti ca „există în toate trei dimensiunile standard, 26, 26.5 şi 29″…

    Vedeti unde bat? Daca tot traducem/copiem informatii din alte parti, macar sa o facem bine!

    • Da, felicitari pentru spiritul de atentie, am scris 26.5, multumim! In rest din comentariu reiese clar cam cat vă pricepeți la biciclete… O roată poate fi compatibila fie cu Shimano, fie cu SRAM XD, doua lucruri complet diferite.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one + 17 =