Acum citesti
Shimano aniversează 25 de ani de SPD cu seria limitată de pantofi M200 blue

Shimano a lansat cu ocazia aniversării de 25 de ani de la lansarea sistemului SPD a doua pereche aniversară de pantofi şi pedale: noul model de enduro şi trail M200 Blue cu pedale XTR asortate, în versiunea M995 pentru trail sau M990 race, continuând tradiţia unui design revoluţionar lansat în 1990.

pantofialbastriChiar dacă unii privesc înapoi spre anii dinainte de 1990 cu nostalgie, pentru mulţi au fost evul mediu al echipamentului şi pantofilor de ciclism. Bicicletele de munte rudimentare şi echipamentele în culori ţipătoare atrăgeau spre lumea MTB-ului doar pe cei mai curajoşi. Lansarea primei pedale SPD de la Shimano, M737, dar şi a pantofilor compatibili M100, a reprezentat un moment de trezire la realitate. Permiţând picioarelor să rămână în contact cu pedalele chiar şi pe cel mai difcil teren deschidea calea spre cursele adevărate de off-road.

Pentru a celebra acest moment de cotitură, Shimano M200 Blue devine a treia variantă colorată a modelului M200 de enduro (alături de modelele negre şi kaki), proiectaţi pentru un echilibru perfect de eficienţă la pedalat şi de protecţie pentru cicliştii care atacă potecile în forţă pe urcări şi apoi îşi dau drumul în coborâri nebune la vale. Modelul combină greutatea mică specifică modelelor de XC cu rezistenţa, aderenţa şi protecţia necesară pe potecile tehnice.

Printre caracteristicile lui M200 regăsim sistemul de şireturi rapide foarte eficient, protecţie ridicată asimetrică în jurul gleznei, protecţii groase la vârf şi la şireturi, talpă cu aderenţă mare şi inserţii de carbon cu secţiuni torsionale Torbal, buclă de reglaj aplatizată şi sistem de fixare a călcâiului. M200 este fabricat din piele sintetică la exterior, interior căptuşit şi talpă din cauciuc cu densitate variabilă, greutatea totală fiind de 762 g în mărimea 40, fiind disponibili în mărimi între 38 şi 50.

pedalealbastreÎn acelaşi timp, noile pedale M995 de trail şi M990 de XC de culoare albastră continuă să ofere acelaşi sistem fiabil de ataşare. Lansat acum 25 de ani pe modelul original de pedală M737, mult-iubitul design a produs un sistem care este folosit acum de foarte multă lume, în multe discipline diferite ale ciclismului şi în condiţii foarte diferite, inclusiv în lumea pretenţioasă a enduro-ului şi all-mountain-ului.

Astfel, cu siguranţă vom vedea în viitor pedalele albastre M995, împreună cu restul componentelor de top Shimano XTR, permiţând cicliştilor să atace poteci şi coborâri tehnice în control şi cu încredere.

Platforma lată de contact cu pantoful oferă stabilitate mărită şi control şi protejează mecanismul pedalei de lovituri. În acelaşi timp, un ax subţire de crom-molibden crează suficient spaţiu în mecanismul pedalei pentru eliminarea noroiului. Cu o greutate de doar 379 g, această pedală este alegerea multora dintre cei mai buni ciclişti de enduro şi trail din lume.

Pe de altă parte, M990, acum şi în variantă albastră, este cea mai uşoară pedală de MTB de la Shimano, cu o greutate de doar 310 g. Chiar dacă pedala M990 este complet compatibilă cu pantofii M200 blue, suprafaţa mai mică de contact le face mai adaptate pentru cursele de XC. Bineînţeles, ar arăta perfect împreună cu pantoful de top din gama de XC, modelul XC90B, şi el tot albastru.

Pantoful M200 albastru va fi produs în serie limitată de 1200 de perechi în Europa, în timp ce pedalele M995 şi M990 albastre vor fi limitate la 1900 de perechi. Ele vor ajunge pe rafturi începând cu luna august 2015 şi vor putea fi admirate la standul Shimano de la târgurile Eurobike şi Interbike.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight + 9 =