Acum citesti
Shimano lansează noua gamă entry Tourney TZ

Dacă te-ai interesat vreodată de gama Toruney, probabil că te-ai lovit de cele două denumiri din coadă: TX și TZ. Lucruri sunt destul de clare, trebuie doar să asociezi literele cu gamele corespunzătoare. Astfel, TX-ul este gama dezvoltată pentru cei activi, care folosesc din când în când MTB-ul, prin oraș sau prin parcuri, cu o transmisie 3×8. Vine cu o casetă de pinioane HG, manete secvențiale SIS și este mai orientată către sport. Pe de altă parte, TZ-ul este oferit în versiunea cu 6 sau 7 pinioane și se orientează mai mult către cei care pedalează prin oraș.

O bicicletă echipată cu noul Tourney TZ, pentru cei curoși să vadă cum se „așează” noile piese.

În orice caz, am primit fotografii cu noul Tourney TZ, așadar entry-level-ul absolut din gama Shimano, iar piesele nu arată foarte rău. Desigur, nu poate fi vorba despre materiale scumpe, căci un schimbător de pinioane este mai ieftin ca o pizza, însă estetic vorbind ar putea pune un necunoscător pe gânduri.

Caseta de 6 pinioane.
Caseta de 6 pinioane cu protecția integrată.
Protecția din plastic este livrată acum și cu pinioanele.
Schimbătorul de foi.
Noul Tourney TZ în culoarea neagră.
Legendarele manete SIS în cea mai bună formă de până în prezent.
Versiunea gri a schimbătorului de pinioane. Shimano nu a renunțat la rotițele roșii. Ceea ce ne bucură.

Shimano de regulă nu dă foarte multe detalii despre aceste componente și nici gama de față nu face excepție. Tot ce am putut obține de la ofițerul de presă pentru Europa sunt următoarele informații: noul Shimano TZ a fost gândit pentru utilizarea în oraș dar și pentru trekking și este disponibil cu două tipuri de angrenaje, în formatul 48-38-28 T sau 42-34-22 T dar și cu două tipuri de casete de pinioane, în formatul 14-28T sau 14-34T Megarange (doar pentru 7 pinioane). Informații pentru restul de componente nu-s disponibile, însă ni s-a șoptit că acestea au toate un nou design.

Mai jos, câteva fotografii artistice pentru noul Tourney TZ. Deși nu pare mare lucru, cine mai face așa ceva pentru gamele entry?

De menționat este faptul că Tourney este singura gamă care mai ține vie tehnologia SIS, dar și tehnologia Megarange. O informație pentru cei mai nostalgici dintre voi, valabil și în cazul meu.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen + eighteen =