Acum citesti
ShySpy, dispozitivul de localizat bicicleta ascuns în tija de șa

E greu de spus dacă în ultima vreme hoților le-a devenit mai greu să desproprietărească un posesor de bicicletă fără acordul acestuia, dar cert este că avansul tehnologic a dus la apariția unor dispozitive electronice de urmărire a bicicletelor care fac acest lucru mai dificil. Un nou-intrat în aceste segment, ShySpy confirmă această tendință, dar în același timp și ridică ștacheta dispozitivelor antifurt prin caracteristicile sale.

shyspu

Pe scurt, ShySpy se instalează în tija de șa și emite un semnal care poate fi recepționat și de către un telefon inteligent, prin intermediul aplicației specifice, dar și de un computer. Și deși trăim în epoca lucrurilor smart, inventatorii dispozitivului au elaborat și o versiune care localizează prin intermediul semnalului GSM și care este mai ieftină, deși mai puțin precisă decât varianta GPS tracker. În orice caz, prețurile se preconizează a varia între 55 și 150$, în funcție de model.

Ce mai este notabil la ShySpy este autonomia bateriei, care rezistă nu mai puțin de 5 săptămâni, conform producătorului. De asemenea, versiunea GPS tracker se poate conecta și la aplicații de antrenament precum Strava sau Endomondo, deci iată funcționalitate suplimentară. Cât privește compatbilitatea cu tijele de șa, nu există probleme căci ShySpy se potrivește cu cele cu diametre de la 26 la 31.6mm. În schimb, va trebui să acorzi atenție seat tube-ului, pentru că dispozitivul are o componentă care se introduce acolo, iar niște eventuale șuruburi pentru suportul de bidon ar obstrucționa montarea sa. Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe Kickstarter.com

SHYSPY Installation from Mosen on Vimeo.

Vezi Comentarii (2)
  • Sistemul este pare a fi ok. Dar mie unu nu mi se pare foarte sigur. Din simplu fapt ca este usor de detectat si dezactivat, caz in bateria care tin 5 satpamani este ca inutila. Ar merita sacrificata autonomia in favorea unui nivel mai scazut de detectabilitate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nine − 8 =