Acum citesti
Sistem de iluminare al bicicletei fără dinam și fără baterii

O alternativă la sistemele de iluminat ale bicicletei este cea propusă de Reelight. Compania daneză are în portofoliu mai multe seturi de sisteme de iluminat ecologice, care nu utilizează acumulatori dar nici un dinam pentru a produce electricitate.

Excluzând bateriile, dinamul este o soluție cât se poate de eco, din păcate adaugă greutate în plus bicicletei. Reelight se bazează pe inducția electrodinamică, prin montarea unui magnet pe furcă iar a celuilalt magnet pe spițe. Când cei doi magneți trec unul prin fața celuilalt este produs curentul electric, trimis apoi rapid către far sau către stop.

Ușor de instalat și foarte durabil, sistemul celor de la Reelight se bazează și pe o soluție de stocare a curentului, reușind să lumineze chiar și atunci când ești oprit la semafor. De asemenea, trebuie luat în considerare faptul că în lipsa unui dinam, practic nu există frecare.

Costul este acceptabil ținând cont de avantajele enumerate mai sus. Spre exemplu, pentru 47 de euro, primești un set complet (far și stop), cu tot cu magneți, care beneficiază de tehnologia steady light, urmând să-ți lumineze calea atunci când te afli în repaos.

Informații complete găsești pe site-ul producătorului.

via Reelight

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven − 3 =