Acum citesti
Sistemul ProShift schimbă vitezele automat

Proshift-auto-shift-system-di2-etap-campyInterbike-2016-51Dacă ai deja schimbătoare electronice pe bicicletă sunt șanse mari să fi pasionat de tehnologie! În acest caz, un sistem care să schimbe singur vitezele în locul tău s-ar putea să te intereseze. Noul sistem ProShift are o unitate de control care face exact acest lucru: sistemul de schimbătoare electronice se conectează la el pe cablu sau după caz wireless iar el își dă seama de schimbările optime de viteză care trebuie făcute. Algoritmul de alegere a treptei optime de viteză nu e chiar simplu dar cei de la Baron Controls, creatorii ProShift, au găsit un răspuns!

Proshift-auto-shift-system-di2-etap-campyInterbike-2016-53Sistemul ProShift include o unitate de control care se conectează pe cablu sau wireless la sistemul de transmisie. Pentru Shimano Di2 conectarea se face direct, la Campagnolo fiind nevoie de un adaptor. SRAM în schimb se poate lega direct wireless, cu excepția manetelor de contratimp integrate care se leagă tot pe cablu.

Proshift-auto-shift-system-di2-etap-campyInterbike-2016-55Unitatea de control primește informații de la senzorii de cadență, viteză, putere sau HR pentru a determina cadența optimă într-o anumită situație. În funcție de acești parametrii, ProShift va schimba vitezele pentru a păstra puterea în limitele optime. La nevoie, vitezele se pot schimba și manual, trecând peste recomandările sistemului. ProShift va înceta astfel să funcționeze timp de 20 de secunde, după care intră din nou în acțiune. Sistemul știe să evite situațiile nerecomandate pentru transmisie și este personalizabil cu diferite profile de utilizatori.

Proshift-auto-shift-system-di2-etap-campyInterbike-2016-57Informațiile de pe ecran pot fi preluate și afișate și de alte dispozitive cum ar fi head-up display-urile. Prețul începe de la 799 USD iar sistemul este deja disponibil pe piață.

Mai multe informații puteți afla pe pagina producătorului.

Informații și imagini preluate de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − twelve =