Acum citesti
Specialized Enduro Öhlins Coil 29/6Fattie, doar pentru un grup select

Specialized are câteva biciclete de top care cu siguranță vor ajunge doar în mâinile câtorva oameni de pe planetă. Lăsând deoparte edițiile limitate sau cele cu cadre ce beneficiază de un paintwork exclusivist, în oferta acestora se mai strecoară și câte o bicicletă ce pare construită pentru mase, dar care va rămâne nimic altceva decât un obiect al dorinței. Este cazul modelului Enduro Öhlins Coil 29/6Fattie, vopsită complet în negru, cu câteva elemente aurii care trădează colaborarea cu Öhlins.

Ceea ce vezi în fotografia de mai sus este într-adevăr o bicicletă de top, dotată cu unele dintre cele mai bune amortizoare din lume și cu un cadru din carbon care reprezintă momentan vârful tehnologiei în domeniu. Astfel, fie că vine vorba de urcări sau de coborâri foarte agresive, Enduro 29/6Fattie se descurcă de minune, cântărind totodată destul de puțin pentru ceea ce este capabilă să ofere. Chiar dacă este livrată cu roți de 29 de inch și anvelope de 2.3 inch, surpriza este reprezentată de faptul că poți monta oricând roți 27plus pe această bicicleteă, cei de la Specialized promițând că singura modificare de care vei avea partea în urma operațiunii va fi un angrenaj plasat cu 5mm mai jos. De aici și de numirea 29/6Fattie.

Revenind la amortizoare, bicicleta este echipată cu o furcă Öhlins RFX36, ce poate fi folosită și cu roți 27+ și care oferă o cursă de 160mm. Amortizorul pe de altă parte este un Öhlins TTX Custom, susținând o cursă de 165mm. Transmisia este livrată de Sram, modelul GX cu 11 viteze (și o singură foaie), iar frânele provin de la Sram, modelul Guide R, cu discuri de 200/180mm. Așadar, reprize de frânare cât se poate de solide. După cum bine observi, exceptând amortizoarele, restul echipării nu este vârf de gamă, dar este suficientă pentru orice fel de traseu ai vrea să abordezi. La final mai rămâne doar problema prețului, bicicleta fiind oferită 6.400 de euro, o mențiune care ne duce înapoi la ceea ce spuneam în introducere.

via Specialized

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 − 1 =