Acum citesti
SpeedForce – pipă smart pentru biciclete

SpeedForce-600x467Cum trăim în epoca gadget-urilor electronice iar tehnologia permite dezvoltarea de dispozitive din ce în ce mai mici şi mai puternice, vine rândul şi bicicletelor să fie cât mai integrate cu restul dispozitivelor. Cei de la SpeedForce s-au gândit să creeze o pipă smart, cu un ciclocomputer sofisticat inclus.

lqxohkqponud87okf3u0-473x600xlhooyjiwplqzb7dglhk-598x600Tendinţa actuală la biciclete este de a ascunde totul în interior, de la cabluri, furtune, baterii şi orice altceva este nevoie. SpeedForce doreşte să ne scape de ciclocomputer şi să îl integreze în această pipă.

nukf2yu222ytjetwn9uu-600x338Pipa vine cu senzori de pedală şi de roată care măsoară viteza, durata, distanţa, pulsul, altitudinea, temperatura şi cadenţa. De asemenea, are integrat un cip GPS care se sincronizează cu gps-ul telefonului şi afişează indicaţii despre direcţia în care trebuie să viraţi în timp real. GPS-ul are mod de funcţionare de şosea sau off-road. Pentru navigaţia cu indicaţii pe şosea este nevoie de GPS-ul telefonului care trimite informaţiile de navigaţie direct prin Bluetooth. În modul off-road nu e nevoie de telefon iar SpeedForce va indica mereu direcţia în care trebuie mers pentru a păstra ruta selectată.

SpeedForce-600x481În plus, pipa SpeedForce include şi o lanternă de 150 de lumeni. Conform specificaţiilor, autonomia pipei este de 40 de ore (16 cu GPS-ul pornit) iar bateria se poate înlocui, ceea ce dă posibilitatea luării unei baterii de rezervă pe traseu.

Speedforce-MTBPipa SpeedForce vine în versiune de MTB şi şosea, cu lungimi de 90 sau 100 mm. Ghidonul se instalează prin partea de jos cu ajutorul a patru şuruburi.

twcw4ghcik2tepii1er3-600x573Datele de la pipa SpeedForce se sincronizează automat cu aplicaţia SpeedX de pe telefon, de unde se pot accesa datele turei. Aplicaţia permite partajarea informaţiilor turei cu alţi utilizatori, respectiv vizualizarea activităţilor altora. Există şi clasamente în care se poate concura cu alţii. Conform producătorului, aplicaţia are deja peste 400.000 de descărcări! Iată şi un film despre acest dispozitiv inovator:

Trebuie să recunoaştem că pipa SpeedForce este un mare pas spre bicicleta inteligentă şi complet integrată a viitorului!

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × four =