Acum citesti
SRAM EX1 și Guide RE, primele componente speciale pentru E-MTB

sm_familyland_header_ex1-742x416_1Transmisiile SRAM 1x au avut un puternic impact asupra MTB-ului mondial fiind repede adoptate ca o opțiune standard pentru cei mai mulți atleți de performanță și amatori. SRAM EX1 aduce această revoluție în lumea E-MTB-ului, fiind de asemenea prima transmisie din lume proiectată special pentru E-MTB.

Până la apariția lui EX1, E-MTB-ul era considerat doar un MTB cu asistare electrică. De data aceasta, componentele sunt special concepute în acest scop. SRAM a colaborat cu producătorii de motoare electrice pentru a elimina problemele care apăreau la folosirea unei transmisii normale.

SRAM_MTB_EX1_Cassette_XG899_Side_MInima sistemului este caseta E-BLOCK, proiectată să ofere rapoartele potrivite pentru un E-MTB. Este vorba de o casetă cu 8 pinioane 11-48 care oferă o gamă de viteze de 436%! După testări îndelungate, SRAM a decis că aceasta este gama ideală de rapoarte pentru un E-MTB.

Caseta are schimbări mari între trepte, în medie de 30%, reducând tendința utilizatorului de a schimba mai multe trepte o dată. Astfel este redusă mult uzura componentelor. Caseta este construită din oțel rezistent și este mai îngustă decât cele de 10 sau 11, pentru a menține o linie bună a lanțului. Lanțul este ceva mai lat și mai rezistent decât cel normal pentru a mări rezistența sa în timp, un lucru important la E-MTB unde schimbările treptelor se fac de obicei la viteză și cuplu mari și cadență mică. Caseta nu folosește butuci XD.

SM_EX1_Crank_Bosch_Black_Side_MAngrenajul este foarte ușor, cu prindere tip ISIS, disponibil cu brațe de 170 și 175 mm. Pe el se pot monta foi de 14, 16 sau 18 dinți.

SRAM_MTB_EX1_Shifter_Front_Black_MSRAM_MTB_EX1_RD_Side_Black_MManetele de schimbător au fost concepute pentru a schimba câte o treaptă odată. Deraiorul folosește tehnologia X-HORIZON găsită și pe modelele XX1 și X01, cu un ambreiaj reproiectat și cu brațul și rotițele special proiectate pentru pinionul de 48.

SM_Guide_RE_Caliper_Black_3Q_MSM_Guide_RE_Lever_Black_3Q_MDe asemenea, au fost dezvoltate și frânele speciale Guide RE, capabile să facă față la viteze medii mai mari, utilizare mai intensă și la o bicicletă mai grea, datorită motorului și bateriei. Etrierul are 4 pistoane și este derivat din modelul Code.

Mai multe informații puteți găsi pe pagina producătorului.

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 + 14 =