Acum citesti
SRAM trece la sistemul „flat mount” pentru frânele pe disc la grupurile de şosea Red, Force şi Rival

Deoarece Shimano a introdus noul standard „flat mount” pentru frânele pe disc pentru şosea, era inevitabil ca şi SRAM să adopte sistemul, odată ce el a fost primit bine de producătorii de cadre şi de biciclete. Astfel acum au introdus acest standard pentru toate grupurile lor de top de şosea.

SRAM-Rival-Force-Red-HRD-Flat-Mount-Caliper-Front-600x314Frânele sunt disponibile atât pentru discuri de 140 mm cât şi pentru cele de 160 mm, cu ajutorul unui adaptor inversabil. Toate cele trei modele, Red, Force şi Rival vor fi disponibile începând cu septembrie 2015.

În imagine sunt prezentate modelele cu adaptorul de 160 mm, pentru 140 mm acesta trebuie rotit invers pe verticală. Etrierii sunt identici faţă/spate, diferit fiind doar adaptorul. SRAM recomandă utilizarea discurilor de 160 mm.

Greutăţile sunt de 496g pentru Rival, 489g pentru Force şi 459g pentru RED, ele fiind identice ca şi construcţie, diferenţa fiind materialul de construcţie, de la oţel inoxidabil mergând spre titan în cazul celor RED. Greutatea este pentru o frână faţă cu disc, furtun de 800 mm şi lichid. Performanţa, procedura de aerisire şi alte caracteristici tehnice nu sunt diferite de modelele cu prindere normală.

Preţul este între 296 euro pentru Rival 1 şi 514 euro pentru RED, Force 1 având un preţ de 329 euro. Rival 22 are un preţ de 370 euro iar Force 22 de 391 euro (modelele 1 sunt pentru grupurile cu o singură foaie de angrenaj).

via Sram

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 + three =