Acum citesti
Sus pe Ciocanu, toamna

Weekend-ul trecut am dat o fugă pe Ciocanu pentru a lămuri câteva aspecte în ceea ce privește performanțele unor biciclete. După ce ne-am dumirit cum stau treburile, ne-am continuat relaxați traseul, mai ales că nu mai aveam pentru ce să alergăm ca nebunii. Ciocanu este și va rămâne una dintre destinațiile pe care nu ai cum să le ratezi atunci când vizitezi Câmpulung Muscel.

ciocanu-arges-1

Accesul se face prin localitatea Bughea de Jos, apoi nu trebuie decât să urmezi indicatoarele către Mânăstirea Ciocanu. Se află la nici 10 km de Câmpulung, iar urcarea finală de doar 3 km este cea care ți s-ar putea părea mai dificilă. După care, se înșiră în fața ta mai multe trasee pe care, ce-i drept, trebuie să le cunoști ca să le abordezi. Altfel, poți păstra coborârea principală care te scoate înapoi în Bughea de Jos.

ciocanu-arges-2
Când pleci de pe Ciocanu ai multiple variante de traseu cu multe urcări lungi și frumoase. 🙂

Traseul se află într-o formă bună, deși northshore-uririle s-au distrus, iar potecile sunt acoperite de frunze, așadar atenție în zilele umede căci nu poți să știi unde se ascunde o rădăcină care te poate scoate de pe traseu.

Mai jos, ai la dispoziție un film de pe traseu (însă nu este surprinsă toată coborârea), dar și câteva fotografii de la fosta fabrică Melana, pe care am vizitat-o pe drumul de întoarcere.

Un peisaj care îmi inspiră faptul că tocmai s-a încheiat un război nuclear în zonă.

ciocanu-arges-3
Fosta fabrică Melana, care acum se află în paragină.
ciocanu-arges-4
Colecția de haine toamnă-iarnă 1988.
ciocanu-arges-5
Nu este Auschwitz, dar se pare că aveau nevoie și ei de un cuptor pentru a arde diverse.
ciocanu-arges-6
Să fie clar pentru toată lumea. Hai, valea!
ciocanu-arges-7
O vulcanizare old school.
ciocanu-arges-8
Puțină proasteală în drum spre casă.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 + thirteen =