Acum citesti
Tacx pregătește o bandă de alergare și… ciclism

1508tacx02Cu ideea benzilor de alergare s-a obișnuit toată lumea, acestea fiind foarte evoluate din punct de vedere tehnic, fiind capabile să simuleze prin înclinare diverse profile de altitudine. În lumea ciclismului însă lucrurile au stagnat la clasicele trainere cu roata spate prinsă (sau mai nou doar pinioanele) și roller-ele, care doar în ultima vreme au început să ofere și rezistență variabilă. O bandă însă oferă o experiență mai realistă pentru urcare.

foto-10Astfel, Tacx ne pregătește Magnum, o bandă adaptată atât pentru alergare cât și pentru ciclism. Dar este mai mult decât o simplă bandă: senzorii montați pe lateral citesc accelerația și poziția pe bicicletă. Dacă bicicleta începe să urce pe bandă, va mări puțin rezistența pentru o repoziționare corectă, iar dacă sesizează o coborâre a bicicletei va scădea puțin viteza. În plus, în cazul unei opriri accidentale, Magnum reacționează în fracțiuni de secundă pentru a opri căderea.

IMG_0163Cei ce au avut ocazia să testeze sistemul spun că oferă o libertate mult mai mare decât roller-ul, existând o libertate mai mare de mișcare pe bicicletă.

Evident, un astfel de sistem nu va fi ieftin. Prețul se anunță a fi în jur de 7000 euro, departe de posibilitățile unui ciclist normal, dar pentru cluburi și săli de antrenament va fi o ofertă interesantă. Oricum puțini ar avea loc de așa ceva în casă!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 + fifteen =