Acum citesti
Traseu MTB Criț-Meșendorf


Ziua de astăzi am petrecut-o într-una dintre cele mai pitorești zone ale țării, cu ocazia lansării noului traseu pentru biciclete între satele Criț și Meșendorf. Lăsând peisajele impresionante la o parte, pentru că le voi aminti în rândurile de mai jos, traseul a avut parte de o inaugurare inedită. Asta deoarece astăzi, traseul a fost oficial inaugurat printr-o competiție de biciclete dedicată copiilor, dar bineînțeles, cu premii pe măsură.




Au existat două categorii, fete și băieți, iar premiul cel mare a fost o bicicletă Merida. Nici unul dintre concurenți nu a plecat fără un premiu acasă. Un gest de apreciat din partea organizatorilor.


Alături de Cornel Stanciu, reprezentant al fundației Adept , responsabil pentru acest proiect și de Daniel Sărdan de la Nomad Merida Racing Team i-am asistat, ghidat, încurajat și fotografiat pe copii pe tot parcursul concursului ce s-a desfășurat pe o lungime de 7.5 km. Dacă distanța ți se pare mică, află că 80% din porțiuni au fost doar urcare.


Traseul a fost finalizat de curând cu un efort imens din partea lui Cornel Stanciu și al echipei sale. Doar după ce vezi traseul, vei putea cuprinde efortul său și al celor 10 voluntari de la Orange, care au reușit să-l finalizeze într-un timp record de 6 săptămâni. Iar după ce am ascultat toate poveștile despre aventurile prin care a trecut pentru a-l duce la bun sfârșit, pot spune că am rămas impresionat. Proiectul a fost finanțat din fonduri norvegiene și co-finanțat de Orange România.


Zona se află în preajma vestitului sat Viscri, des vizitat de prințul Charles. Accesul către traseu se face facil, din drumul național Brașov – Sighișoara, imediat după comuna Bunești. Ar trebui să știe fiecare dintre noi ceea ce oferă Ardealul: o mâncare atât de bună cum rar ai ocazia să deguști, peisaje aranjate parcă de mâna unui artist, liniște deplină și relaxare absolută. Cei care au vizitat aceste meleaguri, ar trebui să înțeleagă exact la ce mă refer.


Iar cu această ocazie, nu-mi rămâne decât să vă recomand această zonă pentru un weekend reușit. Dacă vei fi însoțit și de soare, așa cum am fost noi, mica vacanță va căpăta un cu totul alt sens. Pe lângă faptul că vizitezi o zonă nouă și te plimbi pe bicicletă, descoperi locuri și oameni despre care doar ai auzit, însă n-ai crezut niciodată cu adevărat că există.


Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 + 12 =