Acum citesti
Tudor Oprea se impune la Avrig Mountain Bike Challenge 2016

Avrig este o localitate liniștită, situată la 20 de km de Sibiu în direcția Brașov, care în weekend, a fost luată cu asalt de participanții la Avrig MTB Challenge, peste 200 la număr. Au avut de parcurs un traseu cu o lungime de 45 de km și o diferență de nivel de aproximativ 1.000 de metri, altfel spus, o clasică de weekend pentru orice rider care se autointitulează mountain biker.

DSCF4286
Toată lumea aliniată la start. Prea mult albastru? Asta înseamnă să ai o echipă mare.

Cursa a pornit chiar din Avrig și a continuat pe dealurile din împrejurimi. Au existat porțiuni de urcare susținută, porțiuni de push-bike și porțiuni tehnice, așa cum îi stă bine oricărui concurs, dar faptul că traseul a fost uscat a reprezentat un stres în minus și garanția că totul s-a desfășurat pe fast forward. Dovada în acest sens a fost Tudor Oprea (Scott-Geiger Team), care a reușit parcurgerea traseului în 1 oră și 50 de minute, reușind astfel o medie de aproximativ 23 de km/h, deloc de neglijat. La scurt timp în urma lui au ajuns Attila Madaras, Attila Malnasi și Alexandru Stancu, toți 3 de la Dinamo-BikeXpert. Dacă în prima jumătate a cursei aceștia au constituit grupul fruntaș, spre final, Tudor Oprea a reușit să se distanțeze, trecând linia de finish cu 30 de secunde înainte celor de la BikeXpert. După cum însuși ne-a declarat, full-suspension-ul pe care l-a ales pentru ziua de ieri a fost o alegere ideală, în special în ultima parte a cursei, unde cei care au concurat pe hardtail-uri, s-au plâns de șocurile resimțite în șa.

DSCF4304
Tudor Oprea în urmărirea celor de la BikeXpert.
DSCF4322
Tymy Păcurar în acțiune.
DSCF4336
Maus trece fără stres de prima porțiune cu rădăcini.
DSCF4351
Probabil cea mai dificilă coborâre de pe traseu. Să prinzi pe cineva aici pe bicicletă este o raritate.
DSCF4375
Frână bruscă înainte de coborârea dificilă.
DSCF4390
Irina Dumitru analizând coborârea ce urma.
DSCF4420
Degeaba cobori pe bicicletă dacă nu o poți lăsa să curgă la vale.
DSCF4423
Un peisaj clasic pe această porțiune. Varianta cea mai bună este de fapt cea mai sigură. Sau invers.

DSCF4448La fete, Irina Dumitru de la Dinamo-BikeXpert a fost cea care s-a impus fără probleme, cu un timp de 2 ore și 28 de minute, fiind urmată la mai bine de 16 minute de către Gabriela Toader și de Salome Bondor.

DSCF4482
Iuhuuu! Se vede?
DSCF4495
Push-bike? Mai degrabă alpinism.
DSCF4573
A trecut și trenul însă cu puțin noroc, nimeni nu a trebuit să aștepte după acesta.
DSCF4582
La final, în curtea Palatului Brukenthal.

Un race report detaliat va urma din partea colegului meu Horațiu, el savurând din plin traseul dar și vremea, care a avut grijă ca toți participanții să profite de cele mai bune condiții de pedalat. Din punct de vedere organizatoric, câțiva concurenți ne-au declarat că și-ar fi dorit ca unele marcaje să fie mai clare ca să nu necesite atât de multă atenție urmărirea lor, dar până la final, se pare că nu s-a rătăcit nimeni.

DSCF4689
Cei cinci care au făcut valuri duminică. Mai precis, elitele.

Nu în ultimul rând, aș dori să menționez și bicicletele cu care concurenții s-au prezentat la start, la Avrig declanșându-se o adevărată desfășurare de forțe: full-suspension-uri din carbon, hardtail-uri de ultimă generație, componente de abia lansate, toate pregătite pentru cursă. Un detaliu care a completat plăcut peisajul de duminică.

Următoarea etapă a Triadei se va desfășura la Păltiniș, între 21 și 23 iulie 2016.

Dragoș Mitroi
Avrig, Județul Sibiu

Vezi Comentariu (1)
  • Excelente imaginile de ilustrare a traseului si legenda pozelor cu numele riderilor! Felicitari Dragos, asteptam descrierea din partea lui Horatiu!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen + 18 =