Acum citesti
XA Pro Carbon, primele roți de MTB din carbon de la MAVIC

Mavic-XA-Pro-Carbon-mountain-bike-wheelset-with-tires-blackMAVIC s-au aflat mereu în topul celor mai performante și inovatoare roți, atât pentru MTB cât și pentru șosea. La MTB însă ei au întârziat multă vreme lansarea unui model din carbon. Acesta a venit acum sub forma XA Pro Carbon, cu o jantă complet din carbon ce oferă rigiditate laterală, amortizare verticală, greutate redusă și compatibilitate tubeless. Evident, roata este disponibilă sub forma unui sistem complet roată-anvelopă, după cum ne-au obișnuit în ultima vreme cei de la MAVIC. Ele sunt construite după conceptul Carbon Clincher 2.0, la fel cu modelele de șosea Pro Carbon SL Cosmic și Ksyrium.

2017-Mavic-XA-Pro-Carbon-trail-mountain-bike-wheelset-with-tires02-600x295Fiind dedicate bicicletelor de trail, roțile vin echipate cu anvelope de 2.4, respectiv o variantă Pro a modelului Quest, acestea primind cauciucul dual-compound X-Mix și protecția laterală +Guard.

Mavic-Quest-XA-Pro-MTB-carbon-fiber-rim-stiffness-600x142Roțile sunt spițate 2x la ambele roți, cu tensiunea spițelor mai echilibrată, lucru datorat jantelor asimetrice. Pe lângă faptul că roata este mai rezistentă, spițele lucrează tangent cu fibrele de carbon pentru a îmbunătăți amortizarea verticală. Astfel, roata transmite mai puține vibrații spre bicicletă, oferind confort și tracțiune superioare. Acest lucru se reflectă prin valoarea mică a rigidității frontale din tabel, rigiditatea laterală rămânâd foarte bună.

Mavic-Quest-XA-Pro-MTB-carbon-fiber-rim-profileJantele folosesc același profil UST hookless folosit la roțile Crossmax Pro și Elite, lansate în aprilie, profil care permite păstrarea anvelopei pe jantă chiar și la presiuni foarte mici.

Mavic-Quest-XA-Pro-MTB-carbon-fiber-wheel-specs-600x318Greutatea este foarte mică, mai ales având în vedere că nu sunt roți de XC ci sunt proiectate pentru trasee mai agresive. Probabil este în lucru și un model Crossmax Pro din carbon…

Anvelopele MAVIC sunt compatibile UST și pot fi montate fără lichid, dar deși nu este nimic de reproșat din punct de vedere funcțional, ele sunt ceva mai grele decât modelele tubeless ready. Butucii pot fi de dimensiune standard sau boost, compatibili cu toate tipurile de ax. Prețul pentru modelele de 27.5 și 29 este de 1700 euro și vor fi disponibile din 1 septembrie

2017-Mavic-XA-Elite-alloy-trail-mountain-bike-wheelset-blue-600x295Gama Quest va conține și noul Mavic XA Elite cu jantă din aluminiu, fiind folosit aliajul Maxtal ISM4D pentru a obține o greutate redusă dar și un preț mai accesibil față de carbon. Pentru prima dată MAVIC oferă și alte culori în afară de galben: vor fi disponibile și modele negre, albastre și verzi!

Mavic-Quest-XA-Elite-alloy-mtb-wheel-specs-600x330Modelul Elite este cu 1 mm mai îngust și folosește pereți foarte subțiri ai jantei, dar păstrează profilul UST hookless. Atât roțile din carbon cât și cele din aluminiu folosesc o bandă pentru etanșare.

2017-Mavic-XA-Elite-alloy-trail-mountain-bike-wheelset-with-tires04Prețul pentru modelul XA Elite va fi de 600 Euro și vor fi disponibile de la 1 iulie. Ambele seturi vin cu garanția Mavic Care Plus inclusă, care oferă posibilitatea înlocuirii în cazul unui accident și o garanție de trei ani.

Mai multe informații puteți găsi pe pagina producătorului.

Sursa: bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − 11 =