Inregistrare | Autentificare | Parola uitata?                                           
Ghidul gelurilor energizante
Pe măsură ce devii tot mai cuprins de microbul ciclismului și începi să fac ...
Cursul de mecanică revine
La cererea voastră vom relua cursurile de mecanică, pe care le putem susține ...
Home-trainer și rulouri: Modele, prețu...
Iarna și-a intrat în drepturi, dar nu acesta ar trebui să fie principalul mob ...

FreeRider.ro > Sanatate > Alte articole > Gravide pe bicicleta


Gravide pe bicicleta

Free Rider 8 June 2009 0

gravide_pe_bicicletaPana de curand era recomandat repaosul pentru femeile gravide. S-a dovetit insa ca pentru o femeie insarcinata este bine sa ramana activa, ca mod de a asigura o sarcina sanatoasa si o nastere fata complicatii.

Investigatii recente indica faptul ca fatul nu sufera la nastere nici probleme cu inima si nici probleme cu greutatea atunci cand aceasta isi exercita moderat activitatile fizice. Mai mult de atat,  pot contribui la reducerea unor discomforturi cauzate de sarcina ca: durere, constipatie, oboseala, edeme si inflamatii.

In plus, activitatea fizica moderata creste nivelul de energie si auto-imagine a femeilor, imbunatateste starea de spirit, si ajuta sa abiba un somn linistit.

Cu toate acestea exercitiul fizic trebuie sa fie personalizat pentru fiecare femeie in parte. Mersul pe bicicleta pentru o femeie gravida ( la recomandarea medicului), poate atenua unele dintre cele mai frecvente probleme de sarcina cum ar fi excesul in greutate, maini si picioare umflate, crampe la picioare, vene varicoase, insomie, oboseala si diaree.

Evident ca exercitille nu trebuie sa aiba o intensitate mare, recomandat ar fi 30 de minute pe zi , dar chiar si mai mult sub o atenta supraveghere medicala.


Rămâi la curent cu ultimele noutăți. Abonează-te la newsletter!

Ai intrebari despre biciclete sau componente? Le asteptam pe forum !

Lasa un raspuns »
*