Acum citesti
Cum se monteaza saua?

Iti aratam in acest tutorial cum poti monta saua bicicletei fara a fi nevoie sa apelezi la un service. Trebuie sa stii insa din start, ca exista numeroase sisteme de prindere a seii, cu unul sau doua suruburi de tip imbus, iar in unele cazuri chiar cu cheie clasica de 10 sau 11.


Am ales pentru aceasta demonstratie un sistem des intalnit de prindere al seii, cu un singur surub imbus. Pentru montarea acesteia nu vei avea nevoie decat de o singura cheie imbus. Oricum, procedura este foarte simpla, astfel incat oricine ar trebui sa fie capabil sa se descurce.


Pasul 1 : Tine saua invers. Trebuie sa identifici cele doua sine din otel (in unele cazuri crom sau titaniu).



Pasul 2 : Cu mina dreapta, ia tija de sa. Aceasta trebuie sa aiba surubul desfacut aproape de maxim, astfel incat sa-ti fie usor sa o prinzi de sa.



Pasul 3 : Dupa cum poti sa vezi in poza mica din stanga jos, pozitia prinderii de sus trebuie sa formeze o cruce cu cea de jos. Este necesara aceasta pozitie, pentru a putea introduce componenta de sus a tijei printre sinele seii.



Pasul 4 : Dupa ce ai introdus saua, muta componenta de sus a tijei de sa in pozitia initiala. Aceasta are o cale care va „cadea” direct pe sinele seii. Surubul nefiind strans, va fi necesar sa tii de acea zona cu ajutorul mainilor. Strange foarte putin surubul astfel incat sinele sa nu iasa de pe prinderea tijei.



Pasul 5 : Este momentul in care va trebui sa reglezi pozitia seii. Trebuie sa stii ca o poti regla atat in fata cat si in spate. In acelasi timp, cu ajutorul tijei, o poti lasa pe fata sau pe spate, in functie de felul in care te simti mai confortabil.



Pasul 6 : Dupa ce stabilesti pozitia finala, strange ferm surubul imbus aflat pe tija de sa.



Pasul 7 : In acest moment saua ar trebui sa fie stransa si montata.



Pasul 8 : Trebuie sa introduci tija de sa pe cadru. Strange cu ajutorul cheitei de sa. Impinge de cheita spre cadru. Atentie insa : nu este recomandat ca aceasta sa fie stransa foarte puternic!



Idei, completari? Le asteptam mai jos.


Vezi Comentarii (4)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 2 =