Acum citesti
Bicicleta Trek 4500

Trek este renumit in lumea producatorilor de biciclete pentru produsele sale calitative. De la aceasta regula nu se abate nici modelul testat de noi, Trek 4500, o bicicleta de Cross Country sau All Mountain, care ne-a lasat per total o impresie foarte placuta. O sa va spunem in continuare ce ne-a convins ca aceasta este un model cu adevarat reusit.

Pozitia pe bicicleta nu este chiar una tipica pentru Cross Country, fapt datorat si tijei de ghidon si a constructiei cadrului. Tija de ghidon, adica pipa, este una lunga si este acompaniata de un ghidon de dimensiuni reduse, apropiindu-se foarte mult de constructia unei biciclete de Cross Country.

Cadrul are unghiuri acceptabile si este usor, ceea ce-l face un competitor de temut pentru concurenta, tinand cont de faptul ca modelul Trek 4500 se pozitioneaza in gama de entry-level a bicicletelor de Cross Country. Chiar si bicicleta per total are o greutate redusa, datorita pieselor calitative ce o echipeaza. Incepand cu furca Rock Shox Dart 2 cu o cursa de 100 de mm, care a fost testata si de noi intr-un articol trecut si a incheiat cu un rezultat mai mult decat multumitor, continuand cu angrenajul Shimano Alivio cu un finisaj bun si terminand cu pinioanele furnizate de SRAM, aceasta bicicleta este bine echipata pentru pretul la care este oferita.

Gama Shimano isi face simtita prezenta si la schimbatoare, cel de foi facand parte din gama Alivio iar cel de pinioane din gama Deore. Acestea isi fac bine treaba, fiind testate si de noi separat, pe diferite biciclete. Restul de componente sunt dominate de gama Bontranger : saua, tija de sa, ghidonul, cauciucurile etc. Bontranger este o gama de piese cu vechime si recunoscuta pentru calitatile sale, deci nu ai de ce sa-ti faci prea multe probleme.

Intr-adevar, ca un minus, putem puncta franele V-Brake, Avid Single Digit 3, care nu-si fac treaba asa cum ar trebui. Puteti citi in testul separat, ce ne-a determinat sa tragem aceasta concluzie. Alte plangeri au venit din partea utilizatorilor furcii Rock Shox Dart 2, care este destul de limitata in offroad si are o greutate cam mare. Bicicleta vine pre-echipata cu butuci pentru frane pe disc, desi echiparea de baza se face cu V-Brake-uri. Este un lucru bun, deoarece ofera posibilitati de upgrade in timp. Un singur lucru sa tii minte insa : pe furca Rock Shox Dart ( modelele din seria 1,2 si 3) nu se pot monta frane cu discul mai mare de 160 de mm. Tinand cont ca este o bicicleta de Cross Country, putem accepta ideea, desi daca-ti doresti frane mai performante cu un disc de 180 de mm, n-o sa ai de ales decat sa schimbi furca.

La finele testului, am fost multumiti de prestatiile bicicletei mai ales in Cross Country pe trasee de pamant si prin paduri. Nu este o companie rea nici in oras, aceasta descurcandu-se de minune prin aria urbana. Pentru modelul 2009 pretul este de aproximativ 2.500 de lei, o afacere relativ buna, considerand faptul ca Trek ofera o bicicleta OK cu prestatii excelente in probele de Cross Country pentru amatori. Totusi in aceasta suma un sistem de frane pe disc ar fi fost necesar.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 2 =