Acum citesti
Cauciuc Continental Vapor

Producatorul german Continental este renumit pentru calitatea buna a anvelopelor sale, mai ales pentru cele destinate bicicletelor.

Se conformeaza perfect acestei reguli si anvelopa Continental Vapor, un cauciuc destinat probelor de Cross Country si Enduro. Din start ne-a sarit in ochi designul putin ciudat al acestei anvelope : plin de unghiuri si de muchii, dispuse in forme ciudate. Nu a durat mult pina ne-am lamurit de ce este chiar asa, explicatia fiind relativ simpla : aceasta constructie ii permite cauciucului sa faca fata pe orice fel de teren si mai mult, sa aiba intotdeauna un grip excelent indiferent de pozitia in care se afla acesta.

Toate acestea ne-au fost confirmate in decursul testului, anvelopa Continental Vapor avand un grip foarte bun pe pamant, la fel ca si pe astfalt. Apropos de constructie, ca si greutate aceasta anvelopa se plaseaza acceptabil in plaja medium range, cantarind 620 de grame. Tinand cont ca cele mai usoare anvelope cantaresc aproximativ 300 de grame, iar cele mai grele peste 1 kg, suntem de parere ca il poti plasa si singur pe scara performantei.

Continental ramane in continuare printre liderii industriei anvelopelor, iar acest model nu vine decat sa confirme acest fapt. Il recomandam tuturor celor care se preocupa de Cross Country sau abordeaza poteci de padure, atat datorita grip-ului excelent cat si datorita greutatii scazute. Daca punem in calcul si faptul ca modelul Vapor este oferit la un pret de doar 49 de lei, pare sa fi gasit reteta ideala pentru cauciucul perfect. Concurenta totusi nu doarme, Schwalbe avand in portofoliul propriu cateva modele care reusesc sa-l devanseze la capitolul calitati, dar in niciun caz la capitolul costuri.

Greutate : 620 grame ( modelul wire ), 650 de grame ( modelul foldable )

Utilizare : Cross Country sau Enduro

Vezi Comentarii (3)
  • Care este durata de viata a anvelopelor ( in numar de KM) ? Pe langa acest aspect, ca se tocesc mai repede, ce diferente ar mai fi fata de modelul Smart Sam al nemtilor? Stiu ca Schwalbe Smart Sam sunt galagioase pe sosea. Ce puteti preciza despre Continental in legatura cu aspectul asta? Multumesc !

  • Ca durata de viata pot zice ca sunt undeva la jumatate in comparatie cu Smart Sam….plus ca viteza de rulare pe sosea e mai mica decat la Smart Sam, insa pe drumuri de padure s-a comportat putin mai bine. Considerand ca Smart Sam e cu 20 de lei mai scump(cele cu sarma), merg pe Schwalbe de acum, pretul e justificat mai ales pentru varianta DualCompound

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × three =