Acum citesti
Crank Brothers Mallet E (2016)

Nu mă pot declara un fan al pedalelor Crank Brothers din simplul motiv că sistemul de prindere nu suportă reglajul de tensiune, însă noile Mallet E m-au făcut să uit de acest impediment. Produsul este dezvoltat de la zero și construit special pentru fanii curselor și traseelor de enduro, fiind derivate din modelul Mallet DH. Diferența constă într-o platformă ceva mai mică și o greutate redusă. Printre altele, cei de la Crank Brothers au montat noi rulmenți pe toate pedalele pentru 2016 și o garnitură suplimentară de protecție, mărind astfel durabilitatea lor.

Din punct de vedere al construcției platformei, aceasta mi s-a părut mai mult decât rezonabilă, mai ales în ceea ce privește suprafața de contact. Pe lângă faptul că obții stabilitate mare, talpa se fixează și cu ajutorul celor 6 pini suplimentari, dar și datorită suprafeței cauciucate poziționată central. Practic, aceasta va sta lipită de pedală, iar tu vei obține eficiență maximă la pedalat. Muchiile laterale ale pedalei sunt deja decupate din procesul de construcție, acest truc scăpându-te de micile lovituri pe care le regăsești în acea zonă atunci când sprijini bicicleta de sol.

Eu le-am testat împreună cu o pereche de încălțăminte de la Mavic, pentru enduro și clipsarea a fost o problemă (comparat cu pedalele Shimano): platforma fiind mai mare, iar montajul plăcuței mult în interiorul crampoanelor tălpii, clipsarea este dificilă.

Corpul este construit din aluminiu, pe când axul din CrMo, iar astfel pedalele pun pe cântar o greutate de 420 de grame. Aspectul este delicios, asemenea oricărei pedale de la Crank Brothers, iar prețul de 726 de lei, o sumă nu tocmai mică. Privind însă prin prisma stabilității și a durabilității, se poate spune că prețul este justificat. Ideale pentru All Mountain sau Enduro.

Vezi Comentarii (6)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × four =