Acum citesti
Ochelarii Kross DX Race (2015)

20150901_132508O pereche de ochelari de soare de calitate bună sunt aproape indispensabili în ciclism, indiferent de disciplina sportivă. Pe lângă riscul ca obiecte mici sau insecte să intre în ochi, curentul de aer produs de viteza mare de deplasare, uneori spre 100 km/h, poate fi deranjant. Practic, în cele mai multe situaţii, ochelarii sunt un element de securitate. Fie că suntem cu MTB-ul pe o coborâre tehnică sau că rulăm în pluton cu cursiera la 40 km/h, o insectă în ochi poate duce la evenimente cât se poate de neplăcute.

Problema este că ochelarii sunt un accesoriu destul de sensibil, fiind expus la o serie de riscuri: distrugere prin lovire, căzături dar şi prin aşezare accidentală pe ei, de multe ori ei fiind chiar uitaţi prin diverse locuri. Astfel, nu toată lumea este suficient de grijulie pentru a investi mai multe sute de euro într-o pereche de Oakley, nu că nu ar merita banii respectivi. Pe de altă parte, ochelarii ieftini au lentile de proastă calitate din punct de vedere optic, care ne pot face să ameţim sau să ne dea dureri de cap, rama fiind de multe ori incomodă.

Astfel, este destul de greu să găseşti un compromis de ochelari care să fie şi de o calitate acceptabilă dar şi la un preţ la care „să nu îţi pară rău de ei” 🙂

Kross vine cu o ofertă de ochelari adaptaţi la ciclism, unul dintre modelele de top fiind DX Race, un ochelar deosebit de fin şi de uşor, cu trei seturi de lentile interschimbabile.

20150901_132413Astfel, ochelarii vin într-un toc elegant unde îşi găsesc loc împreună cu lentilele care nu sunt folosite. Ca şi lentile, putem alege între un set de lentile de soare categoria 4, un set de lentile pentru ceaţă de culoare galbenă care ar trebui să accentueze contururile obiectelor în condiţii de vizibilitate proastă şi un set de lentile complet transparente. Toate lentilele sunt cu protecţie 100% împotriva radiaţiilor UV.

20150901_13271320150901_13263220150901_132526Schimbarea lentilelor se face destul de uşor, deşi rama trebuie torsionată destul de mult pentru această operaţie.

Design-ul este foarte frumos, cu rame lucioase inscripţionate KROSS pe margine. Am testat modelul negru, dar am înţeles că sunt disponibili şi albi, verzi, albaştrii, galbeni sau roşii.

Am folosit aceşti ochelari deja pentru mai multe ture, atât de bicicletă cât şi de alergare. Pot să spun că mi-a fost greu să găsesc o pereche de ochelari care să nu se aburească la efort puternic. DX Race se aburesc doar la viteză foarte mică, de exemplu la un push-bike, la orice mărire a vitezei peste o limită 5-6 km/h ei dezaburindu-se imediat. Acest lucru este posibil după părerea mea datorită celor două orificii de aerisire aflate în zona de sus a fiecărei lentile.

Ochelarii se aşează comod atât pe urechi cât şi pe nas, zonele de contact fiind protejate cu silicon. Acest lucru ţine însă de conformaţia fiecărui utilizator, aşa că ar fi bine să fie încercaţi înainte.

Ca şi concluzie, ochelarii par să aibă un raport foarte bun calitate/preţ, chiar mai de calitate decât o spune preţul de vânzare de 138 RON. Vă recomandăm celor care caută o pereche de ochelari în gama aceasta de preţ să încercaţi şi acest model, este o opţiune bună şi elegantă.

Importator: KeroBike

Preţ: 138 RON

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × two =