Acum citesti
Eastern CFRP Plastic BMX

Pedalele de plastic pentru BMX sunt noul trend al marilor producatori de componente. Motivele pentru care s-a revenit la aceasta tehnologie sunt lesne de inteles : greutate redusa, rezistenta buna si costuri scazute.

Nu te gandi insa ca sunt comparabile cu pedalele Made in China de pe bicicletele Rich. Indicativul asezat indreptul pedalelor de la Eastern si anume CFPR, este prescurtarea de la : Carbon Fiber Reinforced Plastic. O tehnologie care le confera o rezistenta excelenta la lovituri. Fibrele de carbon alaturi de plastic sunt responsabile pentru greutatea redusa a acestor pedale, care pe cantar indica 420 de grame.

Dupa cum se poate observa si din pozele realizate la test, pedalele cu pricina au suferit multe lovituri, dar au ramas intregi. Un alt atu al acestor pedale este faptul ca oricat te-ai straduit, nu vei reusi sa le spargi prea usor. Din punct de vedere al grip-ului, acestea se plaseaza in spectrul aderentei pe la mijloc, asta insemnand ca ne-am dat cu pedale mult mai grippy dar si cu alte modele mult sub cele de la Eastern.

Una din cauzele pentru care sufera de grip redus, sunt tintele realizate tot din plastic. Aceastea au si dimensiuni relativ reduse, dar per total te ajuta suficient de mult pentru street sau rampe. Ne-a incantat de asemenea faptul ca poti opta pentru multe culori cand vine vorba de achizitionarea acestui model : rosu, galben, albastru, alb sau negru. Forma pedalei este concava, astfel incat sa sporeasca siguranta pedalatului in forta. Un sprijin bun reprezinta si striatiile care se afla pe suprafata pedalei, dar care, din punctul nostru de vedere, nu au contribuit prea mult la aderenta.

Constructia este relativ simpla, fara rulmenti si cu un ax rezistent din crom. Fiind oferite la un pret de aproximativ 70 de lei, acestea se prezinta ca o alternativa foarte buna pentru BMX-eri, indiferent daca sunt fanii rampelor sau adora street-ul. Vanzarile au cunoscut un grafic ascendent, cu toate ca sunt un produs relativ nou pe piata, numarul de unitati vandute reusind sa recomande de la sine, pedalele de la Eastern.

Greutate : 420 grame

Utilizare : BMX

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × three =