Acum citesti
Ritchey Tom Slick WCS 27.5×1.1 (2016)

Anvelopele de șosea pentru MTB au o mare căutare, fie pentru cei ce au o singură bicicletă și doresc să facă și ture sau antrenamente mai lungi pe asfalt, fie pentru cei care pleacă în concedii și, tot așa, pot să ia o singură bicicletă. Există destule motive pentru care un MTB ar putea să aibă nevoie de o anvelopă de șosea.

Standardul roților de 27.5, chiar dacă deja a devenit ceva normal, nu este foarte nou și mulți utilizatori au avut dificultăți în a procura o anvelopă de șosea pentru această nouă dimensiune, chiar dacă piața de anvelope cramponate este foarte bogată. Noul Tom Slick WCS 27.5×1.1 de la Ritchey vine ca o soluție fix la această problemă.

20160306_193328 [225730]Ritchey produce de mulți ani anvelope de cea mai bună calitate, linia WCS oferind tot ce este mai bun. Nici această anvelopă nu face excepție: calitatea sa este vizibilă de la primul contact. Carcasa este de tip folding, cu o țesătură de 60 tpi, greutatea fiind de aproximativ 310 g. Suprafața de rulare este dintr-un cauciuc foarte aderent, având striații doar pe lateral, pentru aderență suplimentară în viraje și pentru eliminarea apei.

20160224_154319După ce ne-am făcut și noi o părere despre ea, am supus anvelopa unui test cât se poate de serios: am echipat cu aceasta un MTB cu care prietenul nostru Eugen a parcurs un traseu de 10 zile în Sicilia, în regim de cicloturism: cu portbagaj și coburi pline cu toate cele necesare!

Echipată cu Tom Slick și cu suspensia blocată, MTB-ul se comportă asemănător cu o bicicletă dedicată de șosea cu ghidon drept. Rezistența la rulare este foarte mică, iar posibilitatea de a umfla roțile ceva mai mult a compensat greutatea bagajelor. Drumurile siciliene sunt departe de a fi perfecte, dar anvelopele au făcut față fără probleme și fără nicio pană. În viraje și pe pasajele mai dificile, aderența bună a făcut față stresului suplimentar cauzat de bagaje fără probleme. Practic după 10 zile Tom Slick au terminat aventura împreună cu anvelopele mult mai groase de cicloturism ale celorlalte biciclete fără niciun incident!

20160223_153027Și dacă tot veni vorba de pene și incidente, marea problemă la aceste anvelope este achiziția camerelor potrivite. Camerele de 27.5×1 sunt chiar mai rare decât anvelopele, practic sunt imposibil de găsit într-un magazin fizic, singura metodă fiind comanda de la un magazin mare de pe internet. În schimb, am testat montarea camerelor de 26×1 care au funcționat fără nicio problemă. Dacă la montaj acestea sunt un pic umflate, își măresc dimensiunile perfect pentru a intra fără probleme în anvelopa de 27.5.

20160223_135018Nu pot să spun că am rămas impresionat de anvelopele Tom Slick, deoarece adăugarea literelor WCS la nume cresc mult pretențiile. Putem spune deci că ele s-au ridicat fără probleme la așteptările pe care le avem de la un produs Ritchey WCS, așteptări care nu sunt niciodată mici!

20160221_170838Recomand această anvelopă oricui dorește să monteze așa ceva pe MTB fără să piardă din performanțe, eventual chiar să se țină de coada plutonului de cursiere de duminică. Este o piesă foarte utilă care ar trebui să se afle în colecția oricărui posesor de MTB de 27.5 care nu deține și o bicicletă de șosea! Pentru că baza antrenamentului, chiar și la MTB, se face tot pe șosea…

Pentru cei ce nu sunt dispuși să plătească un preț așa de mare pentru o anvelopă, există și varianta Tom Slick Comp 27.5×1.1 care are o greutate mult mai mare, de 472 g, dar și un preț mult mai mic: 109 lei.

Fotografii de Eugen Tinca

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen + nineteen =