Acum citesti
Cum se face un BackHop?


Determinat să înveți și alte trick-uri cu bicicleta? După ce le-am prezentat pe cele simple, care te pot ajuta prin oraș, îți prezentăm unele mai complexe care deja pătrund în aria trialului sau streetului.


Ce este un BackHop? Cunoscut și sub denumirea de Kujo este trick-ul prin care înveți să controlezi bicicleta menținându-ți echilibrul pe roata din spate. Este foarte util atunci când ai obstacole de depășit sau când vrei să cobori de la înălțimi mai mari. Bineînțeles că-ți poți lua avânt și te poți arunca pur și simplu, dar acest trick te ajută să faci toate acestea cu un control bun al bicicletei, static.


ACESTA ESTE UN TRICK CARE POATE DUCE LA RĂNIRI FOARTE GRAVE!!!


Cum îl înveți? Dacă știi să execuți un bunny hop îți va fi destul de simplu. Iată ce trebuie să faci:


1.Încearcă să faci un bunny hop pe loc. Apoi încercă să-l faci și să aterizezi doar pe roata din spate. Nu uita să ții frâna de spate bine strânsă.


2.Este momentul să exersezi săritura pe roata din spate. Încearcă să te menții cât mai mult pe ea, trăgând de bicicletă spre tine dar în același timp în sus.


3.După ce săritul pe roata din spate nu mai este o problemă, va trebui să înveți să avansezi cu pedala. Asta prespupune că dai un pedal kick (o pedală în față) moment în care tragi de bicicletă în sus. Astfel vei reuși să avansezi cu un pas înainte. Menține-ți în continuare controlul pe roata din spate după care mai dă o pedală în față ridicând de bicicletă în sus.


IMPORTANT: Cât timp sari în roata de spate ține frâna apăsată. Când dai pedală în față, eliberează frâna ca apoi când roata de spate atinge solul s-o acționezi dinnou. ACESTA ESTE UN TRICK CARE POATE DUCE LA RĂNIRI FOARTE GRAVE!!!


4.Atenție, picioarele trebuie să fie poziționate la 45 de grade pe pedală, astfel încât să te ajuți și de ele când dai câte un pedal kick! Poți executa trick-ul cu piciorul drept sau cu cel stâng în față, depinde cum îți este mai ușor.


Este unul din trick-urile care are nevoie de antrenament pentru a reuși pe deplin. Controlul vine cu timpul, așadar nu te grăbi nicăieri. Una, două saăptămâni cu antrenament zilnic, ar trebui să fie suficiente pentru a-ți oferi un început bun. Succes!


Vezi Comentarii (16)
  • Herr Spiegelmann,

    Sa spunem ca este un neologism (provine de la hat-trick) care se potriveste unei „cascadorii” efectuate cu bicicleta mai bine decat termenul de truc pe care-l vad mai degraba utilizat pentru magicieni in timpul actiunii pe scena.

    P.S. Imi place adresa dumveaoastra de e-mail. 🙂

  • Truc e cuvânt românesc, n-are nevoie de cratimă pentru a fii articulat (Spiegellman).

    Ați tras cea mai slabă explicație posibilă. Kujo n-are nicio treabă cu bunny hop. Are cu ollie.

    1. E important ca rider-ul sa înțeleagă care e poziția optimă a pedalelor pe tot parcursul mișcării.
    2. E important ca rider-ul sa înțeleagă cum se mișcă centrul de greutate pe bicicletă în funcție de cum se mișcă el pe bicicletă.

    Inițial rider-ul trebuie să stea pe loc, fară sa pedaleze sau să sară sau să dea jos picioarele de pe pedale. Să fie atent cu care picior stă în față. După ce prinde treaba asta poate să treacă la urmatorul pas.
    Numim picioru care stă în față X.
    Cu ambele picioare pe pedale, stând pe loc, în echilibru. Se duce x jos, în poziția în care garda la sol e minimă. Se blochează ambele frâne. Se începe mutarea centrului de greutate undeva deasupra roții de spate, asta se obține coborând fundul și lasând-ul cât mai în spate. Toate astea într-o singură mișcare fluidă. Ideea e să se ia toată greutatea de pe partea din față a bicicletei. Piciorul care era jos la momentul inițial se va așeza singur in poziția corectă atunci când rider-ul și bicicleta vor ajunge în poziția dorită. Până la sărit pe roata de spate mai e ceva, trebuie să se găsească momentul potrivit (echilibrul) pentru a face asta.

    Mai greu e să te ridici pe roata de spate decât să sari pe ea. Regula de bază pentru a nu te răni e să ții greutate pe pedale, pentru a nu le da ocazia picioarelor să cadă de pe ele.

    Practice makes perfect!

    P.S.: Trebuia să-l rugați pe Alex „Miez” Calta să scrie articolul ăsta. Aș fi avut mai puțin de completat așa.

  • În germană Spiegel se scrie cu un singur L. Dacă nu este în germană, atunci îmi cer scuze.

    Consider că a învăța un bunny hop de pe loc și apoi a-l duce mai departe doar către roata din spate este un pas înainte către Backhop.

    În plus, nu uita că aici trebuie să prezentăm cea mai simplă soluție de a învăța respectivul trick. Care este cel mai scurt drum de la nimic către ceva.

    Completările tale sunt apreciate. Miez este scos la rampă pentru trickuri dificile 🙂

  • Am auzit un zvon ca daca abordezi trick-ul asta frana se strica destul de usor (cele pe disc bineinteles) nu stiu daca e adevarat ,ziceti-mi si mie

  • Ar exista posibilitatea sa se indoaie discul numai daca roata nu a fost bine stransa si se misca acolo in urechi si de aici ar putea rezulta indoirea discului.In rest ,daca roata e stransa bine nu ar exista probleme.

  • am si eu o intrebare pot sami spui un trick care nu trebuie sa pun frana(frana mea e naspa de tot).
    Sugestie:ar trebui sa scrieti un articol despre cum sa repar o frana care nu are disc adica una v bake

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen + 11 =