Acum citesti
Biciclind prin România: fiind biciclist, păduri cutreieram

De obicei, când lumea aude de Botoșani, dacă aude de Botoșani, se gândește la Ipotești și la casa memorială a poetului Mihai Eminescu. Mulți ar vrea să ajungă acolo, dar nu apucă să facă asta căci, literalmente, locul este cam acolo unde se agață harta în cui. Așa că, pentru cei care nu sunt din Moldova, acest lucru devine un impediment serios. Total justificat.

botosani

Alții sunt mai aproape din punct de vedere geografic, însă, tocmai pentru că sunt aproape, aleg să viziteze alte locuri mai îndepărtate. Ironia sorții. Nu vreau să promovez acest loc doar pentru că sunt din Botoșani, ci pentru că este un loc frumos și pentru că aveți ocazia să bicicliți prin pădurile care l-au inspirat pe Eminescu. Așa că, în loc să devină doar un obiectiv turistic “de bifat”, poate să devină o escapadă prin pădure, un picnic, puțină mișcare și voie bună.

Traseul de care vorbesc intră tot în categoria celor ușoare și relaxante, nu este unul lung și poate fi făcut în 2-3 ore de către un începător. Avantajul este că aveți suficient timp pentru a vizita casa memorială din Ipotești și lacul Mihai Eminescu, pentru a face un picnic și pentru a vă bucura de natură.

Detalii despre traseu :

  • Botoșani – Manolești – Stâncești – Cătămărăști – Ipotești – Lacul Mihai Eminescu – Pădurea Baisa – Hudum – Botoșani
  • Lungime totala aproximativ: 25 km
  • Timp de parcurs: 2-3 ore
  • Grad de dificultate: ușor
  • Echipament necesar: cască, hanorac impermeabil, spray împotriva țânțarilor, apă

Traseul pornește chiar din Botoșani și străbate satele Manolești, Stâncești și Cătămărăști. Există și varianta de a merge prin Cătămărăști Deal, însă traficul este mai mare pe acolo. Până în Ipotești drumul nu este foarte spectaculos, însă destul de “românesc”, adică o să aveți ocazia să întâlniți ciobani cu oițe, căprițe și alte cele.

Continuarea materialului poate fi citită pe blogul Gând Nou, unde a fost publicat inițial. Harta traseului poate fi accesată aici.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 + four =