Cu bicicleta pe Vârful Moldoveanu, într-o singură zi

Cu bicicleta pe Vârful Moldoveanu, într-o singură zi

by -
5

Varful Moldoveanu cu bicicletele intr-o singura zi. O tura mult asteptata la care au participat Laurentiu, Sergiu, Pufi, Claudiu, Sami (Brasov) si Catalin (Pucioasa). Am sosit la confluenta vailor Cernatului cu Raul Doamnei vineri noapte pe la 1 dupa care ne-am campat.

moldoveanu_1_zi_1

Traseul l-am inceput sambata dimineata pe la 8.30 cu 20 km pe forestierul de pe valea Cernatului pana pe muntele Malita, trecand prin Curmatura Malita. Urmatorii 20 km pana pe varf i-am urmat pe marcajul triunghi albastru peste vf. Scarisoara (2495m), vf. Galbena, Curmatura Galbenei si in final piciorul Moldoveanului.

moldoveanu_1_zi_2

Am ajuns pe Moldoveanu la 17.30 dupa 9 ore de urcare. Din pacate Claudiu si Sami s-au reorganizat cu mult inainte, pe muntele Malita de unde s-au intors.

moldoveanu_1_zi_3

Dupa ce am petrecut cam o ora pe varf ne-am inceput coborarea de 6 ore pana la masini. Noaptea ne-a prin dupa lacul Scarisoara, apropae de intrarea in druml de caruta de pe coama. Coborarea pe valea Cernatului a fost una precauta si lenta cu o medie de 15 km/ora datorita pietrelor si crengilor rascolite de utilajele forestiere pe drum.
In total am parcurs sambata 80 km, in 16 ore si jumatate cu o diferenta de nivel de aprox. 2600 m.

Pentru o descriere mai larga accesati blogul lui Laurentiu: lbarza.blogspot.com.

5 COMENTARII

  1. Hmm, eu vad ca si cum ai urca muntele cu o butelie de gas in spate… Apoi sa te bucuri de reusita.
    Ce rost are sa te chinui sa cari o bicicleta dupa tine?

  2. f f tare, ar trebui sa multumiti Cuiva si pentru ca vremea a tinut cu voi, sper sa ajung si eu anul asta sa ma bucur de privelistea aia, n-am tatonat terenu’ decat pana pe Malita. Gasesc ca este f important sa ai si cu cine sa faci traseul asta. In rest, tineti-o tot asa! Eu unul sunt mandru de voi, de baieti de genu’ asta.

  3. […] 1.Cel mai înalt vârf de munte din România este Vf. Moldoveanu cu înălţime de 2544 de metri. Aflat în munţii Făgăraşului, accesul către traseul cel mai scurt spre vârf se face dinspre localitatea Sâmbăta de Jos. Dacă eşti capabil de efort fizic susţinut şi dispus să campezi o noapte  în creastă, poţi face vârful într-un week-end. […]

Lasa un comentariu