Acum citesti
Două poteci tehnice la îndemână în Moieciu de Jos

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFie că vă grăbiţi să ajungeţi acasă şi nu mai aveţi timp de o tură lungă sau dacă aţi terminat tura prea repede şi mai puteţi da ceva până vine seara, dacă sunteţi în căutarea unei ture rapide şi intense de MTB în Moieciu vă propunem două bucle cu două poteci tehnice foarte frumoase, cu o privelişte deosebită asupra Bucegilor şi a văilor şi culmilor peste care se întinde Branul şi Moieciul. Traseul complet are 6.5 km cu 370 m diferenţă de nivel.

Tura începe din intersecţia din DN spre satul Peştera. Pentru a ajunge la prima coborâre, se urcă pe drumul comunal spre Măgura până la primele case, sub pilonii de GSM, unde găsim intrarea pe prima potecă, nu foarte evidentă. Poteca şerpuieşte pe iarbă şi printre mesteceni, cu porţiuni tehnice şi abrupte, ieşind înapoi în sat ceva mai jos pe vale.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAPentru a doua potecă, urmărim drumul în care am ieşit spre stânga până când acesta trece prin râu pe malul opus. Rămânem pe malul stâng si urcăm pe poteca din stânga, apoi imediat pe valea din dreapta. Urcarea este abruptă şi tehică, cu o porţiune greu de trecut pe bicicletă din cauza unui bolovan. Continuăm până când se deschide un pic valea şi se desparte în două, lângă un izvor. De acolo, cotim dreapta pe poteca ce urcă pe culmea dealului dinspre sat. Odată ajunşi pe culme, continuăm să urcăm pe aceasta câteva sute de metri până la o cruce metalică unde, pe o băncuţă, putem admira din nou peisajul care îţi taie răsuflarea.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAPoteca de coborâre o prindem luând-o direct în jos pe iarbă, după care o ţinem cât putem de bine. Pantele sunt mari şi sunt cam două garduri de trecut, dotate cu porţi şi pârleaz. Poteca se termină în coastă, foarte îngustă şi tehnică, ajungând jos într-o fâneaţă prin care spre dreapta prindem o potecă ce ne va duce în scurt timp înapoi în DN. Din DN facem dreapta şi intrăm îmediat pe alt drum neasfaltat care este practic cel pe care am venit de la prima buclă şi pe care continuăm până la drumul de Peştera şi la maşină.

Atenţie, tura nu este pentru începători, coborârile fiind destul de tehnice. În schimb este perfectă pentru alergare.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty + six =